Karadeniz Ereğli Kadın Platformu, Türkiye Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesi için başlatılan ihale sürecini eleştirdi. 14 Fabrikanın satışı ile ihale sürecinin başladığı Resmi Gazete'de ilan edildiği belirtilen açıklama şu şekilde: "Şeker Fabrikalarının geçmişi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarına dayanmaktadır.1930'lu yıllarda Mustafa Kemal Atatürk'un desteği ile kurulan fabrikalar, savaştan çıkmış ülkenin ekonomik buhranına rağmen ayakta durabilmesinin temel ayağını oluşturmuştur.

 

"SATMAKTADIR"

AKP hükümetinin iş başında olduğu  16 yılda 125 büyük özelleştirme yapıldı. 80 yılda elde edilen Cumhuriyet eserlerini 15  yılda bütçe açığını kapatmak için özelleştirdi. Üretim ekonomisi yerine, tüketimi körükleyen politikalar sonucu; yapılan yollar, açılan köprüler, şehirlere dikilen devasa plazalar Ülkemizdeki 15 milyon asgari ücretlinin  açıklık sınırı altında yaşamasına çözüm olamadı. AKP hükümeti, ülkenin milli değerlerini, üreten fabrikalarını yangından mal kaçırır gibi satmaktadır..

 

"OLDU BİTTİYE GETİRİLMEMELİ"

14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi ile binlerce işçi, pancar üretiminden para kazanan çiftçi ve ailesi mağdur edilecektir. Türkşeker, özellikle Doğu Anadolu'da kurduğu fabrikalar ile kırsal kesimde istihdam, iç göçün yavaşlatılması, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması gibi sosyal işlevleri de yerine getirmektedir.Her biri aynı zamanda birer küçük  besici olan pancar üreticisine, istihkak olarak pancar posası verilerek hayvancılığın sürdürülmesine de katkıda bulunmaktadır. Alt edebilecek, bir alternatifi yaratılacak bir sektör değildir. 80 milyonluk tüketiciyi de ilgilendiren bu konu oldu bittiye getirilmemelidir.. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Her Fabrika Bir Kaledir’. Özelleştirme politikalarının neden olduğu güvencesizliği, yoksulluğu ve işsizliği en ağır biçimiyle biz kadınlar Yaşıyoruz. Ekmeğimize aşımıza işimize sahip çıkalım. Özelleştirmelere dur diyelim.”