Zonguldak Belediyesi tarafından kısa süre içerisinde yapımına başlanan Ontemmuz Aile Mezarlığı çevre düzenleme çalışmaları tamamlanarak hizmete sunularak, kuran-kerim okundu. Vatandaşların yoğun olarak katılım sağladığı kuran-Kerim programına, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 19.dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Kuran-Kerim okunması ile başlayan program dualar edilerek son buldu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yaptığı konuşmasında şöyle dedi:

 

 “Bizler, sizlerin hizmetkârıyız. Bizler bu görevi kabul ederken sizler için kabul ettik. Zonguldak çok meşakkatli bir il. Her mahallenin kendine ait özellikleri ile birlikte sıkıntıları ve ihtiyaçları var. Muhtarlarımız mahallelerdeki sıkıntıları bizlere aktararak sorunlara köprü vazifesi görmektedirler. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. Türk toplumunun en kutsal yerlerinden biri de mezarlıklardır. Allah tüm vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin. Bizler bu mahalledeki sıkıntıları gidermeye çalışırken, özellikle mezarlık çevremizi yenilemek istedik. Bu güzel alanı parke çalışması ile birlikte yenileyerek sizlere kazandırmaya çalıştık. Bundan sonraki çalışmamız da okul yolumuzda olacaktır. Okullar açılmadan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve siz velilerimiz okula gidip gelirken sıkıntı yaşamayacaksınız. Sizlere bir oyun parkı söz vermiştim. İnşallah oyun parkımızı da yapacağız. Tabiî ki bu hizmetlerimiz bitmez. Her gün yeni bir ihtiyaç çıkıyor. Sadece burası için değil, diğer mahallelerimiz için de aynı hizmetleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Bayram öncesi bu arife günü sizlerle burada birlikte olmaktan dolayı mutluyuz. Hepinizin bayramı sağlıklı huzurlu ve mutlu geçsin. Ben özellikle işçi kardeşlerime taşeron olarak çalışan kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Zonguldak’ın tadilatı içerisinde çok özenli çalışıyorlar. Bizler onların bayram öncesi haklarını giderdik. Bu huzuru da kendi içimde yaşıyorum. İnşallah bu güzel hizmetlerimiz bundan böyle de halkımız adına devam edecektir.”

 

19.dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun ise; “Benim için de bugün bu programa denk gelmek sürpriz oldu. Buraya rahmetli eşim, babam ve yakınlarımıza kuran okumak için gelmiştik. Değerli Belediye Başkanı arkadaşıma, muhtarlara ve buradaki mezarlığımızın çevre düzenlemesindeki hizmetten ötürü emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz.” dedi. Konuşmalarının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti ve Ramazan Bayramlarını kutladı.