TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, dün Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) bağlı Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Özgümüş, ziyarette, ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu'na TMMOB ve EMO mevzuatı, 9-10 Ocak 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen EMO Kocaeli Şube Genel Kurulu ve EMO Zonguldak İl Temsilciliği faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu da, termik santralin kuruluş ve işletilmesi ile ilgili detaylı bilgi vererek, ülkemiz elektrik üretiminin yerel birincil  kaynaklardan sağlanarak yapılmasının önemine işaret etti.
Bu arada, 14 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirilen ve Asude Ağartan anısına armağan edilen "Elektrik Enerjisi Tasarrufu, Verimliliği ve Çevre Üzerine Etkileri" konulu 2. Resim ve Öykü Yarışmaları'nın ödül törenini izlediğini belirten ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu, "Enerji verimliliği bilinci yaratmak açısından bu etkinliğinizi özel bir takdirle karşılıyorum. Önümüzdeki yıllarda bu yarışmanın ödül kazanan öğrencilerini ÇATES tesislerinde ağırlayarak destek olmak istiyoruz" dedi.
Bu yaklaşım nedeniyle duyulan sevinç ve şükran duyguları, ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu'na, EMO adına İl Temsilcisi Bülent Özgümüş tarafından aktarıldı. Ziyaretin ardından ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu, Oda üyesi çalışanlarını bir araya getirerek  EMO İl Temsilcisi Bülent Özgümüş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.