Özgür-Der Ereğli Temsilciliği düzenlenen tören ile açıldı.

 

Dua edilmesi ile başlayan törende konuşan Özgür-Der Ereğli Temsilcisi Davut Çevik, Ereğli’de Özgür-Der adı altında faaliyet yürütmeye devam edeceklerini söyledi. Müslümanların mücadelesine katkı sunmaya çalışacaklarını belirten Çevik, “Özgür-Der’in Ereğli’de temsilciliğini yapmaya karar verdik. Biz Türkiye genelinde mücadele halkasına bir halka da Ereğli’den olmasını istedik. Mücadelesine değer verdiğimiz bu halkanın zinciri olmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Törene katılan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, tabela derneği olmadıklarını Müslümanların olduğu her yerde olmak istediklerini açıkladı.

Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Tabela derneği değiliz, yeryüzü bizim vatanımız, müslümanların mazlumların olduğu her yerde olmak istiyoruz. Dernek tabelamız ile kendi ismimiz ile değil bizler Müslümanların birliğine ümmetin dayanışmasından yanayız. Afganistan’da Talibanız, Filis’de Hamasıs, Suriye’de İslam cephesiyiz, nerede Allah’ın dinine şahitlik etmek için mücadele etmek varsa o mücadelenin bir parçası olacağız. Mücadeleyi dilimizle elimizde duamızla desteklemeye çalışıyoruz. Yaşadığımız ülkemizde sorumluluklarımız var. Müslümanların islami kimliğinin daha geliştirilmesi, netleştirilmesi, gerek modern gerekse hurafetelerden arındırılması konusunda bizden önceki başlatılan çalışmayı bizler devam ettirmek ile mükellef olmak amacıyla hareket ediyoruz. Faaliyetlerimizi çalışmalarımızı yoğunlaştırmaya çalışıyoruz. Diğer Müslümanlar ile kardeşiyiz. Sadece Özgür-Der tabelası altında faaliyet gösteren Müslümanların faaliyetlerinden sorumluğu değiliz her kim Allah’ın dinine şahitlik etmek için çaba sarf ediyorsa bizlerde bu kardeşlerimiz ile dayanışma içerisinde elimizden geldiğinde birlik içerisinde, kardeşlik hukuk içerisinde olacağız.  Birlik ve beraberlik içerisinde karşılıklı kardeşlik çabaları içerisinde ortak hedefimiz olan yeryüzünde Allah’ın hakim kılınması dinine şahitlik edilmesi ve kulların hiçbir şekilde onun dışındaki kullara kurumlara ya da ilahlık iddiasındaki güçlere itaat etmemesi onlara boyun eğdirilmemesi gerçek anlamda özgürlük için verilen bir mücadelenin yanındayız. İsmimizin geçip geçmemesi önemli değil her kim islam içinde hayırlı faaliyette bulunuyorsa biz o faaliyetle bulunuruz gurur duyarız büyütmeye çalışırız. Özgür-Der Ereğli’de yeni faaliyet başlatmıyor zaten faaliyet yürüten Müslümanlarımız var. Faaliyet yürüten tüm Müslümanların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortaya koyacağı mücadeleye ortak olacağız. Çalışmalar içerisinde almış yer alacak kardeşlerimize de teşekkür ediyorum”

Etkinliğe Genel Başkan Rıdvan Kaya, Bartın Özgür-Der Başkanı Şuaip Mekeç, Sakarya Özgür-Der Başkanı Sezai Arıoğlu, Manisa Akhisar Şube Başkanı Hüsamettin Yılmaz ve dernek üyeleri katıldı.