Sağlık Sen İlçe Başkanı Ali Kabaş yaptığı açıklamada Ülkemizdeki demokratikleşme serüveninin itici kuvveti konumunda olan MEMURSEN yaklaşık bir ay önce başlatmış olduğu 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası' nda sona yaklaşıldı. Bugün itibariyle ülke genelinde sadece www.ozgurlukicin10milyonimza.com internet adresinde 2 milyona yakın, toplamda da 10 milyon hedefinin üzerinde imzanın özgürlük için atılması bekleniyor. İlçemizde de gerek İskele Cami önünde gerekse iş yeri temsilciliklerimizde 20 bin imza toplanmıştır dedi.

Kabaş'ın açıklaması şöyle:

Geldiğimiz bu noktadan sonra mevcut hükümetin ve mecliste temsil hakkı bulunan siyasi partilerin bir an önce gerekli adımları atması gerekmektedir. Öncelikli olarak hükümetten 1982 den kalma darbecilerin yönetmelikle ortaya koyduğu kılık kıyafet yönetmeliğinin rafa kaldırılmasını istiyoruz. Sonrasında da yeni anayasada vatandaşının ne giyeceğine karar veren bir devlet görüntüsünden kurtulmak için tüm siyasi partilerin taşın altına elini koymasını istiyoruz.

Toplanan imzalar bu hafta hükümete sunulacak olup; " Belli bir süre bekledikten sonra hükümet yasağı kaldırırsa teşekkür edeceğiz. Kaldırmazsa memurlar fiili olarak özgürlüklerini kullanacaktır" bunu da kamuoyu ile paylaşıyoruz.

İlçemizde 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası' el birliği ile yürüten MEMURSEN Konfederasyonumuza bağlı Eğitim Bir Sen, Sağlık Sen, Büro Memur Sen, Diyanet Sen, Bem-Bir Sen ve Toç-Bir Sen İlçe Başkanlarına İşyeri Temsilcisi kardeşlerime ve üyelerine, destek veren siyasi parti ve temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve üyelerine, Kdz.Ereğli halkına MEMURSEN ailesi adına teşekkür ediyor, bu özgürlük mücadelesindeki hizmetlerinden dolayı alkışlıyorum.