26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 87. yıldönümü Pazar il genelinde gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

 

Zonguldak Valisi Erdal Ata günün anlam ve önemini şu sözlerle açıkladı: Kahraman ordumuz büyük bir kararlılık ve cesaret göstererek Anadolu’yu parçalamak isteyenlere fırsat vermemiş, kazanılan bu büyük zaferle Türk ulusunu özgür ve bağımsız yaşama kararlılığı tüm dünyaya gösterilmiştir.

Haber Merkezi: Türk tarihinde altın harflerle yazılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 87. yıldönümü Pazar günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak il genelinde de gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Karadeniz Ereğli’de etkinlikler kapsamında Ereğli Limanında yer alacak askeri gemiler halka açılırken akşam ise Fener Alayı düzenlenecek.

 

ATA’NIN MESAJI

 

Zonguldak Valisi Erdal Ata, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bağımsızlık ve özgürlüğünden tarihi boyunca ödün vermeyen bu uğurda canını hiç düşünmeden feda eden ve bu ulvi amaç doğrultusunda hiç bir özveriden kaçınmayan büyük Türk ulusu, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda büyük cesaret, feragat ve kahramanlık göstererek kazandığı unutulmaz zaferlerle tarihe geçmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan milli mücadele yılları yurdumuzu parçalamak isteyenlere ulusça el ele vererek karşı koyduğumuz zorlu yıllar olmuştur. Bu zor ve meşakkatli süreç içerisinde yeralan 26 Ağustos 1922’de başlayıp, 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı da Türk Ulusunun tarihine yön veren, varlığını güçlendiren önemli savaşlardan birisidir.

Büyük Önder Atatürk’ün sevk ve idaresinde gerçekleştirilen Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşında, kahraman ordumuz büyük bir kararlılık ve cesaret göstererek Anadolu’yu parçalamak isteyenlere fırsat vermemiş, kazanılan bu büyük zaferle Türk ulusunu özgür ve bağımsız yaşama kararlılığı tüm dünyaya gösterilmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramının 87. yıl dönümünü coşku ile kuladığımız bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak Baştarafı 1’de. üzere Vatan Savunması ve Ulusal Bağımsızlık uğrunda canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor. Büyük Türk Ulusu ve Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum”