Özel Güvenlik Vakfı(ÖZGÜVAK) Genel Başkanı Ali Kaya ve vakıf yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik'i ziyaret etti.
ÖZGÜVAK Genel Başkanı Ali Kaya ve Vakfı Yönetim kurulu üyeleri, Özel Güvenlik Hizmet alım Komisyon Başkanı TTK Genel müdür yardımcısı ve TTK Özel Güvenlik Hizmet Alımı Komisyonu Başkanı Mahmut Özçelik'i makamında ziyaret ederek, Güvenlik vakfı yöneticileri, güvenlik görevlilerinin sıkıntılarını anlattı. Özçelik'ten güvenlik görevlilere yardımcı olmasını isteyen Kaya, T.T.K. Güvenlik teşkilatında, sözleşmeli memur kadrosunda istihdam edilen özel güvenlik personelinin sayısının emeklilik, sağlık sorunları, istifa, güvenlik görevlisi niteliklerini kaybetme gibi nedenlerle azalması gerekçesi ile kuruma ait tüm havzada güvenlik ve emniyet zafiyeti oluştuğu, Bu zafiyeti oluşturan özel güvenlik görevlisi ihtiyacının giderilmesi, 5188 sayılı yasa kapsamında diğer kurum ve kuruluşların yaptığı gibi hizmet alımı ile yapılmasını zorunlu kıldığı gerekçesi ile Hazineden hizmet alımı için izin istemiş bu izin hazineden olumlu sonuçlanmasının ardından TTK Genel Müdürlük ve merkez'e bağlı ihtiyaç fazlası güvenlik görevlilerinin Merkez dışında ki müesseslerde değerlendirilmesi yoluna gidileceği şeklindeki açıklamalar güvenlik görevlilerini rahatsız etmişti. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte merkezde görev yapan Güvenlik görevlilerinin mağdur edilmemesi için TTK üst düzey yöneticileri ile görüşmelerde bulunmuştuk. Bu sıkıntı ve sorunlarımızı birebir dile getirmek ve güvenlik görevlilerinin mağdur edilmemesi adına bu ziyaretimizi gerçekleştirdik dedi..
Başbakanlık genelgesini hatırlatan Vakıf Genel başkanı Ali Kaya, yaşları ilerlemiş ve emekliliğini hak etmiş güvenlik görevlilerinin yan hizmetlerde değerlendirilebileceğini de ifade etti.
TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik de, Vakıf yöneticilerinin bu isteklerine genelgeyi de ekleyerek kuruma yazılı olarak bildirmelerini istedi. Özçelik, kurumum bünyesinde görev yapan güvenlik görevlilerini mağdur etme gibi bir niyetlerinin olmadığını, insani duygular içerisinde ve karşılıklı anlayışa dayalı olarak bu sorunların çözüleceğine inandığını ifade etti.
Ziyaret sonunda ise Vakıf Genel Başkanı Ali Kaya, TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik'e 'Vakıf Duası ve Vakıf Bedduası'nın bulunduğu tablolar hediye etti.