Türkiye Taşkömürleri Kurumu( TTK) Genel müdürlüğü bünyesinde Özel Güvenlik görevlilerinin oluşturduğu Özel Güvenlik Vakfı (ÖZGÜVAK)  Genel Başkanı Ali Kaya vakıf binasında güvenlik görevlilerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısı yaptı.
Genel Müdürlük bünyesinde Özel Güvenliğin hizmet alımı yoluyla yapılacağının kesinleşmesinin ardından Güvenlik görevlileri arasında huzursuzluk baş göstermiş ve birçok güvenlik görevlisi Başka yerlere kaydırılmanın yanı sıra Dağıtımlar nedeniyle psikolojik baskı unsuru yapılarak zorunlu emekliliğe sevk edileceği sıkıntısı nedeniyle bireysel girişimlerde bulunmaya başlamalarının ardından Vakıf olaya el koyarak gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Vakıf Genel başkanı Ali Kaya vakıf üyelerine Kamuda 103 bin güvenlik görevlisinin çalıştığını daha sonra bu sayının gerek emeklilik ve gerekse memuriyete geçişlerle 40 binlere düştüğünü, Ancak Çıkan hizmet alımı nedeniyle bu sayının nötre indirileceğini ve bunun kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, Türkiye Taşkömürleri Kurumu Merkez servisinde 78 güvenlik görevlisinin çalıştığını bu güvenlik görevlilerinin de Müesseselere dağılımın yapılacağını ifade ederek kimsenin huzursuz olmamasını, Vakıf olarak gerekli girişimlerde bulunulduğunu ve TTK Genel müdürlük düzeyinde görüşmelerin yapıldığını ifade ederek  Arkadaşlarımızın huzurluğunu, kurulu aile düzeninin bozulacağını ve herkesin yaşının ilerlediğini ve bu saatten sonra Uzak yerlere gönderilerek bir nevi emekliliğe zorlanma cihetine gidileceği endişesi taşıdıklarını Vakıf yönetimi olarak Sayın burhan İnan'a aktardık. Kendisi bizleri anlayış ile karşıladı.
Güvenlik görevlilerinin başka illere gönderilmesinin söz konusu olmadığını, Kimseyi mağdur etmeyeceğini bize söyledi. Genel Müdürümüzün iyi niyetine inanıyor ve güveniyoruz. Ancak bireysel ve fevri hareketler olumlu işimizi olumsuzluğa yöneltecektir. Bu nedenle Sayın Genel Müdü-rümüz ve yönetim kurulunun alacağı kararı bekleyelim dedi.