3 Mayıs'ın Dünya basın özgürlüğü günü olarak kutlandığını ifade eden Muhasebeci Semih Özkök yazılı açıklamasında şöyle dedi:

 

Ülkemizde yazılı ve görsel basın alanında sayıca ve kalite olarak seçkin yerel basın kuruluşlarının bir arada ve uzun dönemli yaşamasının temel nedeni; sizler gibi insanların paylaşımı , insan sevgisini  ve vefalı dostlukları ilke edinebilmiş olması ve bunu bir yaşam biçimi olarak kabullenmesinden kaynaklanmaktadır.

 

Ülkemizde basın özgürlüğü’ nün  yalnızca belirli günlerde anımsanması ötesinde, yapılması gerektiğine inandığım şeyler var.

 

Bunların başında tümden , katıksız özgürlüklerin sınırlarını belirlerken “Benim özgürlüğümün bittiği yerde ötekinin özgürlükleri başlar” mantığının yerine “Ötekilerin özgürlüğünün bittiği yerde benim özgürlüklerim başlar “ diyebilirsek  bencillikten kurtulup karşımızdakilerin haklarına saygılı olmayı daha iyi özümseyebiliriz diye düşünüyorum.

 

           Bu anlamda Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ne iki gün kala çeşitli alanlarda (ilçemizde de) basın mensuplarına yöneltilen fiili saldırıları ve sözlü sataşmaları da kınıyor, neredeyse alışmakta olduğumuz yönetenlerin her türlü denetimden kaçmalarının bir sonucu olarak değerlendiriyorum.

 

Özgür ulusal ve yerel basın Laik Demokratik Sosyal Hukuk Devletinin güvencesi ve Atatürk İlkelerinin abidesi olarak yaşatılacaktır.