Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP ve DSP’nin genel başkanlıklarını yapan, uzun dönemden Zonguldak milletvekilliğinde bulunan, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in 11. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Ülkemizin yetiştirdiği en değerli devlet adamlarından biri olan Sayın Bülent Ecevit’i, ölümünün 11. yılında saygıyla anıyorum. ‘Benim iki gücüm var: Halk ve halk’ diyerek yola çıkan Ecevit’in, ilk Çalışma Bakanlığı döneminde işçi hakları için yaptığı katkılar emek kentinde karşılığını bulmuş, Zonguldak halkı onu son nefesine kadar destekleyerek sahip çıkmıştır. Onun gönlünde Zonguldak da her zaman özel bir yere sahiptir” dedi.

 

DÜNYANIN İHTİYAÇ DUYDUĞU ÖNEMLİ BİR DEĞER

Kantarcı açıklamasında, “Ne yazık ki kötü bir dünyada yaşıyoruz. Vandallık tüm anakaralarda olanca şiddetiyle hüküm sürüyor. Kabadayılık, külhanilik, ülkeler arası ilişkilerde bir koyup üç alma çıkarcılığı devlet adamlığının en önemli vasıfları arasında sayılıyor. Bu politikaların doğal sonucu olarak dünyanın her yanı kan gölüne dönerken, hiç kimse kendini güvende hissedemiyor. Tam da bu ortamda onun inceliğine, alçak gönüllüğüne, devlet adamı ciddiyetine, her alandaki doğrusal tutarlılığına, entelektüel zekâsına büyük ihtiyaç duyuluyor. Sayın Ecevit’in siyaset üslubu yalnızca ülkemizin değil tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu önemli bir değer olarak öne çıkıyor” dedi.

 

ECEVİT’LE BİRLİKTE OLUŞAN ŞUUR, KENTİMİZİN TEMİNATIDIR

Zonguldaklı madencilerin onun adını yerin yüzlerce metre altına, silinmez harflerle yazdığını da söyleyen Kantarcı, “Mecliste bir oldubitti ile havzanın tümden üretemez hale getirilmeye çalışıldığı şu günlerde, Sayın Ecevit’in kentimize verdiği özel önem çok daha fazla değer kazanmaktadır. Onun adını yerin yüzlerce metre altına, silinmez harflerle yazarak ölümsüzleştiren Zonguldak halkı, hırsı kendinden büyük politikacıların, torba yasa ile kendilerini geleceksiz bırakacak dayatmalarına, onun kararlılığıyla cevap verecek, geleceğine sahip çıkacaktır. Zonguldaklıların Sayın Ecevit’le birlikte oluşturdukları şuur, kentimizin aydınlık geleceğinin teminatıdır. Bu duygularla kendisini rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

 

 

EBRU UZUN

CHP Merkez İlçe Başkanı 

Rahmetli Sayın Bülent ECEVİT, sadece Türk siyaseti için değil dünya siyaseti ve mazlum toplumlar içinde tarihi bir örnek olarak yerini almıştır.

Siyasetten,edebiyata,ekonomiden,diplomasiye hem eser vermiş hemde tarihin akışına yön vermeyi başarmıştır. Darbelere,katliamlara,suikastlara karşı verdiği cesur mücadele solun  demokratik ve özgürlükçü ruhunu ülkeye hakim kılma isteği,onun her zaman halkımızın yüreğinde yaşamasını sağlayacaktır.
Türk siyasi hayatına,nezaketi,cesareti,güveni ve dürüstlüğü kazandıran ,özgürlük mücadelesine hayatını  adayarak halkımızın gönlündeki yerini her zaman korumasını bilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkıyla ilgili düşünceleri bizlerin  ihtiyaç duyduğumuz siyaset yapma isteği olarak varlığını sürdürecektir.
Ülkemize kazandırdığı ilkeli,temiz siyaset anlayışı ve devlet adamlığı duruşu ile her zaman hatırlayacağımız,Eski Başbakanımız,partimizin 3.Genel Başkanı Sayın Bülent  ECEVİT’i aramızdan ayrılışının 11.yılında sevgi,saygı,özlem ve minnetle anıyorum.