Yığılca’nın en merkezi mahallesi olan Orhangazi Mahallesi Kedipınar Sokak sakinleri yıllardır dere yatağını kullanarak tehlikeli bir şekilde evlerine geçiyorlardı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı adayı olarak şimdiki Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit bu köprüyü yaptırma sözü verdi. Bu konuda da büyük uğraşlar veren Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit göreve gelir gelmez projeleri hazırlattı ve kaynak arayışına girdi. Finansmanı sağlar sağlamaz da köprünün yapımını başlattı. Ardından bu mahalleye bir de bağlantı yolu açtı. Köprü inşaatı da tam hız devam ediyor.

 

Görüşlerini aldığımız Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit; “Bu köprüyü Yığılca’mıza kazandırmanın gururunu bütün halkımız gibi bende çok farklı yaşıyorum. Seçim öncesi söz vermiştim. İnsanımız bir türlü yapılacağına inanmıyordu. Ama Rabbim bu günleri gösterdi. Köprünün inşaatına başladık ve kısa süre zarfında insanımız dere yatağını kullanmadan evlerine ulaşacaklar. En çok da hasta ve çocuklarımız için seviniyorum. Yığılcalı kardeşlerim hiç merak etmesinler ne söz verdiysek Allah’ın izniyle hepsini yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.