Zonguldak Maden Mühendisleri Derneği'nin 25'inci dönem olağan genel kurulu, Fener'deki dernek lokalinde önceki gün yapıldı.
Genel Kurul'a; TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Baro Başkanı Kerem Ertem, Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, ADD Batı Karadeniz Eşgüdüm Sorumlusu Erol Sarıal, ADD Şube Başkan Yardımcısı Şükran Karahasan, ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun, KESK Dönem Sözcüsü ve Haber-Sen Şube Başkanı İsmail Yıldız, ESM Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu ve konuklar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Maden Mühendisleri Derneği Başkanı Çağlar Öztürk, son dönemde artan terör olaylarını kınadı.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun ise şunları kaydetti:
"GELİR EŞİTSİZLİĞİ
DERİNLEŞTİ"
"Küresel gelir eşitsizliği, insanlık tarihinin hiçbir döneminde olamadığı kadar derin. Dünyanın en zengin yüzde 1'lik nüfusunun elde ettiği gelir, en alttaki yüzde 57'lik nüfusun gelirine eşit. Son 20 yılda milli gelir 70'den fazla ülkede düşüş kaydetti. Dünya nüfusunun yarısından fazlası yüzde 2'lik gelirin altında yaşıyor. En az 800 milyon kişi açlık ya da yetersiz beslenme ile mücadele ediyor. 850 milyon kişi okur-yazar değil. 2,5 milyon insan sağlık hizmetlerinden yoksun. 3,3 milyon insan temiz suya ulaşamıyor. Eşitsizliğe itiraz, insan olarak önceliğimiz."
Daha sonra Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş şöyle konuştu:
"YAŞADIKLARIMIZ
KADER DEĞİL"
"Biz gelecek nesillere iyi bir memleket ve iyi bir vatan bırakmak istiyoruz. Bizim insanımız, kendisine uzak duran insan istemiyor. Babamın istemesi üzerine maden mühendisi oldum. Maden mühendisinin saygınlığını babamdan gördüm. Burada ülkenin sorunlarını tek tek söylemek daha kolay... Önemli olan sorunu hangi noktada yakalayabilmemiz. Dünyada en kötü şey insanın kendi kendine kandırmasıdır. Sessiz toplumuz, üç milyon insan yürüdü de ne oldu?
Yaşadıklarımız kader değil. Sorunları anlatmamız çok kolay. Yaşam tarzımız ne olursa olsun, maden mühendisleri olarak birbirimizden ayrılmayalım. Ben amelelik de yaptım, yöneticilik de yaptım."
Konuşmaların ardından çalışma, hesap ve denetleme raporları okundu, tahmini bütçe tartışıldı. Dilek ve temenniler iletildi.
Tek listeli seçimde, Maden Mühendisleri Derneği Başkanlığı'na Çağlar Öztürk yeniden seçildi.