Kdz.  Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu, Afet Koordinasyonu Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği, 19-26 Aralık tarihleri arasında sürecek bir yardım kampanyası başlattı.
Platform üyeleri tarafından kampanyaya destek verilmesi istendi. Doğuştan özürlü Emine Can da özürlü maaşıyla aldığı çocuk bezini Van'a göndermek için yetkililere teslim etti.
Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu üyeleri, Vanlı depremzedelere yardımda bulunmak isteyen Ereğli halkına aracılık ediyor. Platform üyeleri, Afet Koordine Merkezi ile Van depremi mağdurları için açıklanan acil ihtiyaç malzemelerini ulaştırmayı hedefliyor.
Yardım kampanyası ile ilgili açılamada bulunan Yardım Gönüllüleri, Platformu Komite üyesi Necdet Can, acil ihtiyaç malzemelerini açıklarken, Ereğli halkının bu kampanyaya destek vermesini istedi. Can, Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu olarak Afet Koordine Merkezi ile birlikte düzenlediğimiz kampanyada, Van'daki kardeşlerimizin acil ihtiyacı olan malzemeleri temin edebilmek amacıyla bu kampanyayı başlattık. Kampanyamız, 19-26 Aralık tarihleri arasında devam edecek. Burada ilk olarak toplanması gereken acil ihtiyaçların toplanmasını sağlamak istiyoruz. Acil olan malzemeler; kullanılmamış bay, bayan ve çocuk iç giyimi, bayan hijyen malzemeleri, çocuk bezi ve maması, kullanılmamış battaniye, konserve ve paketlenmiş kuru gıda malzemeleri ve elektrikli ile tüplü ısıtıcılardır. Bu konuda Ereğli halkımızın desteğini bekliyoruz. dedi.  Öte yandan, yardımlar, Ali Molla Camii avlusunda kurulan yardım çadırında toplanırken, 31 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Emine Can da özürlü maaşından aldığı çocuk bezini komite üyelerine teslim etti. Baba Hasan Can, kızının yaşananlara dayanamayarak gücü yettiğince yardımda bulunduğunu söyledi. Baba Hasan Can, Buradan geçerken kızımız yardım etmek istediğini söyledi. Annesine, özürlü maaşından verdiği para ile çocuk bezi almasını istedi. Aldığı çocuk bezini de yetkililere teslim etti. O şimdi çok mutlu. Bizler de ailesi olarak onun mutluluğunu paylaşıyoruz. dedi.  İmza karşılığında toplanan yardımların kampanya sonunda Van'a gönderileceği belirtildi.