Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, Genel Sağlık Sigortası yapılan ve günlük 20 TL harçlık verilen toplam 36 özürlü gence, 3 farklı meslekte kurs verildiğini ifade etti. Farklı derneklerle birlikte gerçekleştirilen ve halen devam eden kurslarla ilgili bilgi veren Demirsu, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi ile birlikte Hazır Gyim Teknisyeni yetiştirme kursumuz, 11 Haziran 2012'de başladı. 13 Kasım'da sona erecek kursumuzda 12 özürlümüz eğitim görüyor. Zonguldak Özel Bireylere Destek Eğitim Derneği ile organize hazırlanan Geleneksel yöntemlerle Sabun imalatçısı yetiştiriyoruz. Bu kursumuz ise 9 Temmuz'da başladı. 6 Kasım'da sona eriyor. Yine 9 Temmuz'da Zonguldak Özel Eğitim Rehberlik Derneği ile birlikte başlattığımız elle ahşap boyamacılığı kursu ise 28 Kasım'da bitiyor. Bu kursların sonunda ise kursiyerlerimize sertifika veriyoruz. Kurum olarak, bir yandan işsizlere yönelik kurslar düzenlerken, diğer yandan özürlü bireyleri de toplumdan izole edilmesi önlemek için projelerimiz sürüyor. Kurslarımızla özürlü gençlerimiz hem meslek sahibi oluyor, hem de meslek öğrendiği süre içerisinde 20 TL cep harçlığı alıyor. Ayrıca sigortası olmayanların sağlık sigortaları yapılıyor dedi.
Tüm özürlü gençleri meslek edinmeye davet eden Demirsu, sona eren kursların yerine talebe göre yenilerin de açılabileceğini belirtti.
Ayrıca Demirsu, 2007-2011 yılları arasında ahşap boyamacılığı, takı tasarımı, hazır giyim teknikeri, bilgisayarlı muhasebe elemanı, triko makineleri operatörü, bilgisayar operatörü, overlok makinesi operatörü gibi 9 ayrı kursta 122 özürlüye sertifika verildiğini hatırlattı.