Vefat ederek aramızdan ayrılan Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin eski üyelerinden  Rukiye Özyağcı son yolculuğuna uğurlandı. 

 

Önceki gün vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesinin eski Meclis Üyelerinden Rukiye Özyağcı Bozhane Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.   CHP'nin eski İl Genel Meclis Üyelerinden Merhum İlhan Özyağcı'nın eşi, Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Öznur Özkök'ün anneleri, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emin Semih Özkök'ün kayınvalidesi olan Rukiye Özyağcı  için Belediye önünde tören düzenlendi. Bu törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nin İlçe Kadın Kolu Başkanlığı görevini de ifa eden merhume Özyağcı'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, 1989-1994 yılları arasında da Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan Rukiye Özyağcı'nın Karadeniz Ereğli'nin gelişimi için alınan kararlarda katkısı bulunan isimlerden biri olduğunu söyledi. Posbıyık, hem belediye meclisinde hem de CHP'de önemli çalışmalara imza atan merhume Özyağcı'nın, değerli evlatlar yetiştirerek de memleketine faydalı bir insan olduğunu belirtti.

 

Cenaze törenine CHP'nin eski Disiplin Kurulu Üyesi Avni Çelebi, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, GMİS'in eski Başkan Yardımcılarından Rahmi Yaman, Kandillililer Derneği Yönetimi, bazı eski ve yeni belediye meclis üyeleri, CHP ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Önder Öner ve yönetim kurulu üyeleri, TSO yöneticileri, Kdz. Ereğli Belediyesi çalışanları, CHP Kdz. Ereğli eski ilçe Başkanı Yaşar Balcı, dost ve yakınları katıldı.

 

Belediyedeki törenin ardından Bozhane Camisinde kılınan öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilen Rukiye Özyağcı'ya ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak Allahtan rahmet,kederli ailesi, dost, akraba  ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.