Pak Eğitim İşçileri Sendikası yazılı bir açıklama yaparak  “Kayyım heyetinin “hiçbir personellin işine son verilmeyecektir” yönündeki  yönetim kurulu kararına rağmen asılsız ithamlar ile işten çıkarmaların  devam ettiğini öne sürdü.

İş kanununa göre haklı fesih şartları oluşmadığı halde kayyımın usulsüz ve keyfi bir şekilde üyelerinin ekmeklerini ellerinden aldığını ve  en son mağdurun ise Sadi Yanık olduğunu iddia eden sendikanın açıklaması şöyle:


KAYYIM HEYETİNİN ATAMALARI

Kayyım heyetinin yapmış olduğu atamalar ise üyelerimizi tedirgin etmektedir. Ekmeklerini için çalışan üyelerimiz bir cadı avına maruz kalma endişesi yaşamaktadır.

Atandıkları her kurumda idarecileri değiştirmiş idari liyakati olmayan şahıslar hatta 20-22 yaşlarında gençler ve ev hanımları atanmıştır.

Kurumlarımızın birine atadıkları müdür yardımcısı ise tam bir fiyaskodur; kendisi aynı kurumda öğretmen olan, müdür yardımcılığına getirmek istenilen şahıs milli eğitim bakanlığı tarafından onay alamamış buna rağmen kendisini genel müdür olarak atanmıştır.

Genel müdürlüğe atanan bu şahıs nasıl bir taahhütte bulunmuş ki onun idareci olmasında bu denli ısrar edilmektedir.

Başka bir kurumda ise durum daha vahimdir. Okul idaresi ile davalı eski bir personel kurumun başına müdür olarak atanmıştır.

Liyakatsiz ve yetkisiz ve yeterliliği olmayan kişiler nasıl idareci atanmıştır.

Şahsi kin ve düşmanlığı olan kişiler idareci atanamazlar.

Buradan anlaşılıyor ki kayyım heyeti hukuku açıkça çiğneyerek kendilerini anayasanın üzerinde görmektedirler.

Eğitim emekçileri mağdur edilmekte, öğrenci ve velilerimize saygısızlıkla beraber açıkça haksızlık yapılmaktadır.

Tarih böyle hukuksuz uygulamalara darbe dönemlerinde bile şahitlik etmemiştir.

Anayasadan kaynaklanan en temel insani ve kanuni haklarımızı pervasızca çiğneyen herkesin mahkemelerde adaletin tecelli edeceği o gün utançla, maddi manevi bedeli ödeyeceklerine inancımız tamdır.


İLGİLİ KURUMLARA;

Bu yapılan atama ve görevlendirmelerden devletin ilgili makamlarından gerekli izinleri aldıkları da şüphelidir.

İlgili makamların bilgisi var ve herhangi bir şekilde göz yumuyorlarsa onlara diyoruz ki

‘Kanunun yönetmeliğin hükümlerini uygulayın ey devletin memurları hukuk size de lazım’


EĞİTİM ve TAHRİK

Eğitim bir bütündür bu usulsüz atamalar öğrencinin moralini bozuyor, çocuklar olumsuz etkileniyor.

Kurumlar içerisinde bazı şahıslar ekmeğinin peşinde koşan tek geliri işi olan üyelerimizi tahrik eden davranışlar içine girmekte ve en ufak durumda emekçilerimizi yeni yönetime rapor ederek şikâyet etmektedir.

Şu iyi bilinmelidir ki Anayasa çerçevesinin dışına üyelerimiz çıkmayacak ekmek kavgalarına sonuna kadar devam edecektir.

Hiç kimse heveslenmesin biz çocuğumuzun ağzındaki lokmayı sizlere yedirmeyeceğiz.

Buralarda nefret ve ayrımcılık suçları işlenmekte, yıldırma politikaları uygulanmakta, sabırlar zorlanmakta istifa ettirmeye yönelik bıktırma propagandaları yapılmaktadır.

Sayın kayyım heyeti ve onların idarecileri; Bizim işimiz eğitim ve işimizi çok iyi yaparız. İşimizin başında Sendikamızın arkasındayız.


UYARIYORUZ

Kayyım heyetinin görevi iyi gitmeyen bir kurumu daha iyi noktalara getirmektir. Şu ana kadar bunun bir ibaresini görülmediği gibi batma riski taşıyan kurumlar olduğu bilinmektedir.

İyi bilinmeli ki yapılan her uygulama ve usulsüzlükten kayyım heyeti sorumludur.

Kayyım heyetinin atamış olduğu idarecilerde alınan kararlardan ve atılan imzalardan sorumludur.

Üyelerimizin haklarının bilincindedir ve takipçisi de Pak Eğitim İş Sendikası olacaktır.