Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi'nce düzenlenen "Medya ve Anayasa" konulu panel, Zonguldak'ta GMİS Şemsi Denizer Salonu'nda yapıldı.

ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erol Sarıal' ın yönettiği panele, konuşmacı olarak CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, Araştırmacı-Yazar Ramazan Çakıroğlu katıldı.
ABAKAY; "MEDYA YEMLENİYOR"
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, 12 Eylül Anayasa referandumu öncesinde medyada sünnetlik çocuklar gibi TV-TV gezdirilen gazeteciler türediğini söyledi.Son yüzyılda 83 gazetecinin öldürüldüğünü, halen 47 gazetecinin tutuklu olduğunu hatırlatan Abakay, "AKP hangi özgürlükten bahsediyor? Muhalif gazeteciler cezaevinde! 700 gazeteci haber yaptığı için yargılanıyor. Medya üzerinde baskı, her geçen günartıyor. 20-30 kadar devlet güdümlü televizyon 'hayır' propagandası yapıyor. Hükümetin medya politikası: 'Ya benim ol, ya yok olursun.' diyor. Devrimcilerin cesetleri üzerinden ölü ticareti yapan Başbakan, mafya gibi önce öldürüyor, sonra çelenk gönderiyor" dedi.
 KÖKTÜRK; "UTANÇ DUYUYORUM"
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 12 Eylül'de oylanacak anayasanın halkın değil, AKP'nin anayasası olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: "Bu anayasa, hazırlık sürecinde toplumun hiçbir katmanından görüş alınmadan hazırlandığı için antidemokratiktir. Bu anayasa, topluma bir dayatmadır. Ağaç kesen köylüye en ağır cezayı veren hükümet, yolsuzluk yapan milletvekilinin dokunulmazlığını niçin kaldırmıyor? Yüzde 10 barajı neden düşürülmüyor? 'Dediğim dedik, çaldığım düdük' diyen AKP, tepkileri hiçe sayarak kendisi için tehdit unsuru kabul ettiği yargıyı ele geçirmek istiyor. 'Ya bağımsızlık, ya ölüm' diyerek kurulan bir ülkede kuru kumanya ve parke taşı karşılığında 'evet' oyu pazarlığı yapılmasından utanç duyuyorum" diye konuştu.
Zonguldak Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen "Medya ve Anayasa" konulu paneli ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, CHP İl Başkanı Osman Yayla, ADD Zonguldak Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız ve Zonguldak Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci' de izledi.