Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının (ZTSO) yürütmekte olduğu “Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında” proje kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlerin  devam ettiği bildirildi.

 18-28 yaş arası lise mezunu işsiz 100 kadına çağrı merkezi personeli eğitimi, iş yaşamına hazırlık ve iş yaşamına uyum becerileri eğitimleri verilecek olan projede kadın istihdamının önemini vurgulayacak birçok etkinlik düzenleneceğinin açıklandı. Bu etkinlikler kapsamında 22 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 10:00’da Dedeman Otelde Kadın İstihdamı ve İstihdam Destekleri Hakkında İşveren Bilgilendirme Toplantısı düzenleneceğine vurgu yapan ZTSO’dan şu bilgilendirme gönderildi:

Toplantıya İŞKUR, SGK, BAKKA, KOSGEB, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurumlarından katılacak olan uzmanlar “Kadın İstihdamı ve İstihdam Destekleri” hakkında kısa sunumlar yapacaklardır. Toplantı panel şeklinde olacaktır. Panelin moderatörü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu olacaktır.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir" Oda olarak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak yürüttüğümüz Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında Projesi ile kadın istihdamını arttırmayı hedefliyoruz.  Toplumsal kalkınma açısından kadın istihdamının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda üyelerimizi bilgilendirmek ve teşvik etmek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yürüttüğümüz Avrupa Birliği Projesi kapsamında 22 Şubat Çarşamba günü işverenlere kadın istihdamının önemi hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Tüm üyelerimizi bu önemli toplantıya bekliyoruz" dedi.