Kdz.Ereğli'de selden zarar gören ev sahiplerine 116 bin lira yardım yapılacağı bildirildi.

Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 18 Temmuz tarihinde ilçede yaşanan sel felaketi sonrası Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi, Vergi Dairesi ve Ereğli Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nda oluşturulan Kaymakamlık Hasar Tespit Komisyonu'nun kurulduğu hatırlatıldı.

Komisyonun, sel felaketi olan mahallelerde 13 ağır, 8 orta ve 32 az hasarlı olmak üzere 53 ailenin evlerinin incelendiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ailelerden acil durumda olan kişilerin ihtiyaç gereksinimleri Kaymakamlığımızca öncelikle giderilmiştir. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden ödenek talep edilmiştir. Söz konusu olan toplam 110 bin lira ödenek 26 Temmuz tarihinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız hesabına gelmiştir. Vakfımız bütçesinden yapılan harcama dahil gelen ödenekle birlikte toplam 116 bin lira yardım miktarı selden zarar görenlerin banka hesaplarına 29 Temmuz tarihi itibariyle yatırılacaktır"