KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Zonguldak Şubesi, paralı eğitime tepki göstermek amacıyla  Vergi Dairesi önünde imza kampanyası başlattı.
Eğitim-Sen Şube Sekreteri Barış Güven, basın açıklamasında şöyle konuştu:
"Türkiye'de her geçen yıl eğitimin daha da paralı hale getirilmesiyle birlikte milyonlarca çocuk ve gencimiz eğitim hakkından mahrum bırakıldı. Yıllardır uygulanan eğitimde özelleştirme politikaları, AKP iktidarı ile birlikte daha da hızlandı, devletin sorumluluğunda olması gereken eğitimin yükü, siyasi iktidarların bilinçli politikalarıyla birlikte velilerin omuzlarına yıkıldı. Bugün okullarımızın çoğu yeterli ödenek ayrılmadığı için elektrik, su ve yakacak giderlerinin önemli bir bölümünü velilerden toplanan paralarla karşılıyor. Yaşanan durum itibarıyla eğitim sistemi büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Nitelik sorunlarının ötesinde eğitim sisteminin tamamen mantığını değiştirmeye yönelik bir girişim AKP eliyle uygulamaya konuluyor.
Eğitimin bütün olarak sermayeye devredilmesinin, kar-zarar hesabına göre düzenlenen bir alana dönüşmesinin, bütün süreçlerinde piyasa mantığının hakim kılınmasının amaçladığı bu değişime karşı, öncelikli olarak eğitimin kamu hizmeti olma niteliği daha güçlü tanımlanmalı, saldırılara karşı parasız eğitim hakkı korunmalı.
Eğitim-öğretim evrensel bir hak olmasının yanında devletlerin sorumluluğu altındadır. Ancak ülkemizde bütçeden eğitime yeterli pay, okullara yeterli ödenek ayrılmadığı için okulların giderleri değişik adlar altında velilerden karşılanmaktadır. Bu durum ulusal ve uluslararası yasaları ve hukuku ihmal ve istismar etmek anlamına geldiği gibi devletin kendi sorumluluğunda bulunan eğitim hakkını da ihlal etmektedir. Bizler; eğitim-öğretimin bütün kademelerinin herkes için eşit, nitelikli ve parasız olmasını, eğitime yeterli bütçe ayrılmasın!  Ve okullara yeterli ödenek verilmesini talep ediyoruz. Toplanan imzaları Zonguldak Valiliği aracılığıyla Başbakanlık'a iletilmesini sağlayacağız."