Alaplı’da park halindeki otomobiline giren yılanı itfaiye ekibinin bulamaması üzerine işi devralan sürücü ve çevredekiler, denedikleri ilginç yöntemlere rağmen sonuç alamadı.
Alınan bilgiye göre, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan otobüs terminali yanındaki otoparka otomobilini park ederek ayrılan Necati Tufan, aracı almak için geri geldiğinde ön camda "beni ara" yazılı notu fark etti. Nottaki telefon numarasını arayan Tufan, görüştüğü kişiden aracına yılan girdiğini öğrenmesi üzerine kapıyı açarak otomobili inceledi.
Bu sırada yılanın torpido kısmına ilerlediğini gören Tufan, Alaplı Belediyesi İtfaiyesi'ne haber verdi. İtfaiye ekibi, araç içinde ve motor kısmında yılanı bulamaması üzerine bölgeden ayrıldı.
Yılanın araçtan çıktığına ikna olmayan sürücü, çevredekilerin önerisi üzerine önce otomobilinin altında ateş yaktı, sopalarla konsola vurdu, ardından da piknik tüpünde süt ısıtıp bir süre koltuğun üzerine bıraktı.

Denemelerinden sonuç alamayan Tufan, marketten satın aldığı sinek ilacını aracın içine sıkarak yılanı etkisiz hale getirmeye de çabaladı.

Tufan, uzun uğraşlar sonucu yılanı bulamayınca, telefonla oğlunu arayarak aracı otoparktan almasını istedi.

Necati Tufan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yanındaki akrabasıyla otomobildeki yılanı görünce telaşlandıklarını belirterek, çabalarına rağmen bir türlü yılanı bulamadıklarını söyledi. 

Karşıyaka Mahallesi'ne gelen sürücünün oğlu araçla, babası ise yaya olarak bölgeden uzaklaştı. (Haber Cem Sürmeneli)