Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde  fabrika sahası yapacak alan kalmadığına dikkat çeken Recep Ocak, Alaplı’nın parlayan bir yıldız olduğunu kaydetti.

1997 yılında Yatırım programına alınan Gökhasan Köyü’ndeki 820 Dönümlük Alaplı OSB’de artık sona yaklaştıklarını ve yatırımcıların bu bölgeye yöneldiklerine vurgu yapan Ocak’ın açıklaması şu şekildi:

Alapl OSB’de son rötuşların yapıldığını ve kısa süre içersinde 820 dönüm araziden 450 dönüm parselasyonu için yol çalışması yapılacağını anlatan Ocak, Alaplı’da OSB’yi hayata geçirmek amacıyla her türlü çalışmayı gerçekleştirdik. Alaplı OSB’miz 1997 yılında Yatırım programına alındı. O tarihten bu yana çalışmaları sürüyor. Biz 20 yıllık bir hayali gerçekleştirme adına gerek Ankara nezdinde gerekse Valilik nezdinde tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz.  İlçe istihdamına sağlayacağı katkılar hiçbir şeyle ölçülemez. Ereğli OSB’de yer kalmadı. Kalan yerlerinde sahipleri belli onlarda fabrikalarını kuracaklar. Alaplı OSB bir noktada bölgenin parlayan yıldızı olacak, yeni yatırımcı için Alaplı tam olarak biçilmiş kaftan diyebiliriz.   Şu anda ismini açıklamak istemediğimiz Uluslararası yatırımcılar OSB arazileri ile ilgileniyorlar. Ereğli OSB’ye bakıyorlar yer kalmamış, ardından Alaplı OSB’ye yöneliyorlar.  Müteşebbislerimiz sürecin tamamlanmasını bekliyorlar.OSB alanında temel atarak parsel satışlarına başlamak istiyoruz. Bu süreçten sonra işlerimiz belirli bir kademe içinde yürüyecektir. İşin en zor kısmını atlattık. Yıl sonu itibariyle buraya yatırımcılara açacağız. Alaplı ıslah OSB için çalışmalarımız ise devam ediyor. Bazı küçük sorunlarımız var. Zonguldak Milletvekillerimizin desteğini de alarak bu sorunları da aşarak yatırımcıya bu alanlara en kısa sürede aşmak istiyoruz.”