Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Avukat Adil Ateş, CHP Parti Meclisinde Zonguldak için milletvekili adayının belirlenmesinde ikinci sıra hariç ön eğilim yoklaması ile adayların belirleneceğine dönük karar almasını olumlu olarak değerlendirdi. Parti meclisinin parti içi demokrasiye verdiği önemi aldığı bu karar ile bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Ateş, Genel Merkez ve Parti Meclisine teşekkür etti.

Kdz.Ereğli ve Alaplı bölgesinden 40 yıldır bir milletvekilinin seçilemediğine dikkati çeken Ateş konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Tüm üyelerin katılımı ile Ön Eğilim yoklamasının Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetimi ve ilçe yönetimlerin gözetimde yapılacak bir ön seçim niteliğinde yapılacağı kanaatindeyim. Ön Eğilim yoklaması ile parti tabanının hassasiyeti dikkate alınacağı ve sıralamanın bu şekilde yapılacağı Parti Meclisince kabul edilmiştir. Genel Merkezin Zonguldak ilinde 2.sırayı Genel merkez Tarafından belirleme yöntemini ise bölge hassasiyetlerini dikkate alarak alınmış bir karar olarak değerlendiriyorum. Parti Meclisinin kararı ön seçim bekleyen tüm parti tabanını tatmin ettiği inancındayım. Kdz.Ereğli ve Alaplı Bölgesi  açısından 40 yıldır bölgesel olarak partimizden milletvekili seçilememenin vermiş olduğu eksikliği Ön Eğilim Yoklaması fırsatı ile yakalayabileceğimizi inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri bilinçli olup partimizi iktidara taşıyacak kadroların oluşumunda titiz davranacağı konusunda hiçbir şüphem yoktur. Ön Eğilim Yoklaması kararının  partimize ve üyelerimize  hayırlı olmasını diliyorum”

 

(Haber Merkezi)