CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından tespit edilen AKP'nin eğitimin yapısını değiştirmek için sık sık yasa ve yönetmelik değiştirdiğini ve 86 yıllık Cumhuriyet tarihinde, olmadığı kadar laik ve bilimsel eğitimle oynadığını belirtti.

Köktürk, "AKP iktidarının 7 yıllık uygulamalarıyla görülmüştür ki; eğitim sistemimiz özelleştirilmiş, parası olmayan yoksul aile çocuklarının zorunlu eğitim den sonra fırsat ve olanak eşitliği için de nitelikli eğitim almaları giderek orta dan kalkmıştır. İlköğretim Anayasa ve yasalarımıza göre parasızdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Mec lisi Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, yeni öğretim yılında tüm öğretmen, öğrenci ve velilere sağlık başarı dileyerek başladığı açıklamasında, eğitimin gideri yalnızca parasız dağıtılan ders kitapları olmadığını belirterek, "İlköğretimi bütünüyle parasız yapmak, çocukların tüm eğitim harcamalarını karşılamak devletin temel görevi olmalıdır" dedi.
Köktürk konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. "Her yıl olduğu gibi, 2009-2010 Öğretim yılı da öğretmen, öğrenci ve velilerimiz için birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Dileğimiz; eğitimin temel sorunlarının bir an önce çözülmesi, niteliğinin artması, eğitim emekçilerinin yaşam düzeyinin yükselmesidir. Ancak, 7 yıllık AKP İktidarı döneminde eğitimin temel sorunlarına köklü çözümler üretilmediği gibi, sorunlar giderek büyümüş ve çözülmez noktaya getirilmiştir. Özellikle kalabalık sınıf sayılarını azaltmak, okul, derslik, öğretmen, memur ve hizmetli açığını kapatma yönünde herhangi bir somut adım atılmamış, kütüphane, laboratuar, ders araç gereç eksikliği giderilememiştir.

PARTİZANCA KADROLAŞMA
Yine AKP İktidarı döneminde eğitimim sistemimizin karşı karşıya kaldığı en büyük tehlike: Laik ve bilimsel yapısının değiştirilmesi için yapılan çalışmalardır. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından tespit edilen AKP, eğitimin yapısını değiştirmek için sık sık yasa ve yönetmelik değiştirmiş ve 86 yıllık Cumhuriyet Tarihinde, olmadığı kadar Laik ve bilimsel eğitimle oynamış, partizanca kadrolaşmıştır...

DEVLETİN TEMEL GÖREVİ OLMALI
AKP iktidarının 7 yıllık uygulamalarıyla görülmüştür ki; eğitim sistemimiz özelleştirilmiş, parası olmayan yoksul aile çocuklarının zorunlu eğitimden sonra fırsat ve olanak eşitliği içinde nitelikli eğitim almaları giderek ortadan kalkmıştır. Oysa ilköğretim Anayasa ve yasalarımıza göre parasızdır. Eğitim gideri yalnızca parasız dağıtılan ders kitapları değildir. İlköğretimi bütünüyle parasız yapmak, çocukların tüm eğitim harcamalarını karşılamak sosyal devletin temel görevi olmalıdır. Eğitim hakkı en temel insan hakkıdır. Bu nedenle eğitim hakkından yeteneği ölçüsünde hiçbir engel olmadan çocuklarımız yararlanırsa, ancak o zaman geleceğe umutla bakabiliriz. Özgür ve donanımlı insan da, ancak özgürce görev yapan, ekonomik sıkıntısı minimuma indirilmiş iyi yetişmiş öğretmenlerle olur.

MÜCADELE VERECEK
Eğitim emekçilerinin ekonomik durumlarının düzeltilmesi için yeterli çalışmalar ivedilikle yapılmalı, eğitim emekçileri ikinci hatta üçüncü iş peşinde koşarak yaşamını sağlamak zorunda kalmaları engellenmelidir. Laik ve bilimsel eğitimi korumak konusunda partimiz CHP bugüne kadar kararlı mücadelesini vermiş, bundan sonra da verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni öğretim yılının sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini, onların her zaman yanında olduğumuzu, sorunlarının takipçisi olacağımızı ve çözümlenmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu belirtiriz" dedi.