Ak Parti Kdz.Ereğli  Seçim Koordinasyon Merkezi’nden (SKM) gönderilen açıklamada, ilçe başkanlığının Anayasada 18 maddenin değişikliğini öngören halkoylamasına sayılı günler kala sandıktan ‘EVET’ çıkmasına yönelik çalışmalarını iyice artırdığı şöyle bildirildi:

 

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, gündüzleri mahallelerde, akşamları da köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmaya devam ediyor.

Çakır, eşi İlknur Çakır, bazı Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri ile birlikte; dün Orhanlar, Karga ve Uzuhmehmet Mahallelerinde ‘EVET’ gazetesi ve içerisinde Anayasada değişikliği öngörülen 18 maddenin içeriklerinin yer aldığı ‘EVET’ broşürleri dağıtarak vatandaşlardan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne destek istedi.

Mahallelerde çalmadık kapı bırakmayan Çakır ve beraberindekiler, vatandaşlar tarafından güler yüzle karşılanırken; bazı vatandaşlar ‘Reis nerede biz oradayız. Kılıçdaroğlu’nu yine yeneceğiz’ gibi ifadelere yer verdiler.

Mahallelerde, evlerde ve sokaklarda karşılaştığı vatandaşlara hal-hatır sorarak kısaca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatan Çakır, kendisine iletilen sorun ve talepleri de dinledi. 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasından ‘EVET’ çıkmasıyla birlikte sorunların tek elden daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını vurgulayan Çakır, vatandaşlardan 18 maddelik Anayasa değişikliğini öngören halkoylamasında güçlü bir ‘EVET’ desteği istedi. Mahalle sakinleri de kendilerini ziyaret ettikleri için Çakır ve ekibine teşekkür ederek, halkoylamasında ‘EVET’e destek vereceklerini ifade ettiler.

 

KÖYLERDE ‘EVET’E DESTEK

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, gündüz gerçekleştirdiği mahalle programlarının ardından akşam da 3 tane köyü ziyaret ederek, köy sakinlerinden halkoylamasından ‘EVET’ çıkması yönünde destek istedi.

Çakır, dün akşam, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclisi Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ayhan Taşdelen, Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün, bazı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Yönetimi ile birlikte; Başören, Ormanlı ve Çömlekçi köylerini ziyaret etti.

Köy ziyaretlerinde kalabalık vatandaş toplulukları tarafından karşılanan Çakır ve beraberindekilerin kıraathanelerde yaptıkları toplantılara kadınların da ilgi gösterdiği görüldü.

Çakır, köylerde yaptığı konuşmalarda, 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasının bir seçim olmadığını belirterek; “Bu halkoylaması, gelecek 100 yılımızın yönetim sisteminin halk tarafından oylanmasıdır” dedi.

“Geleceğimizle ilgili karar vermeden önce geçmişimizi iyi bilmemiz lazım” diyen Çakır, geçmişte yaşanan koalisyon dönemleri ve darbelerin ülkeye verdiği zararlardan söz ederek, konuşmalarında özetle şunları söyledi:

“16 Nisan’da yapılacak halkoylamasının özü şu; ey Türkiye Cumhuriyeti halkı, siz halk olarak bu devleti yönetmek istiyor musunuz? Siz yönetmezseniz askere selam verenler yönetecek, siz yönetmezseniz zenginler yönetecek, siz yönetmezseniz faiz lobileri yönetecek, gazeteciler yönetecek, medyacılar yönetecek. Bundan dolayı hakkınıza sahip çıkın. Bu bir siyasi parti seçimi değil, halkın yetki kullanımıdır. Bu hakkı bu güne kadar size kimse veremedi. Vermek isteyenler oldu, Süleyman Demirel istedi, Turgut Özal istedi, Necmettin Erbakan istedi, Muhsin Yazıcıoğlu istedi, Alparslan Türkeş istedi ama veremediler. Artık istikrarı kalıcı hale getiriyoruz. Şu anda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var diye değil, her doğan için istiyoruz. Cumhurbaşkanı adayına bakacaksınız, adam aşırı sağcıysa kabinesinde solcular da olacak, çünkü yüzde 50+1 oy alması lazım. Baktınız ki adam AK Partili, MHP’liyi Bakan yapacak. Cumhurbaşkanı solcu olacaksa, onun kabinesinde de sağcı bakanlar olacak. Artık hareketli ve güçlü olacağız.

Biz halkoylamasına gidiyoruz, Almanya hayıra çalışıyor, günde 1 saat devlet televizyonundan yayın yapıyor. Ey Almanya, sen bizim özel işlerimize neden karışıyorsun? Bu iş eğer Almanya’nın aleyhine ise demek ki bizim lehimize. Almanya hayır diyorsa biz ‘EVET’ diyeceğiz.

16 Nisan’da yapılacak halkoylamasının Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza, Türkiye’mize ve dünya insanlığına hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, sizleri ‘EVET’ oylarınızla sandıkları patlatmaya davet ediyorum.”