Ereğli'de cenazeye giden Nurettin Salçık yönetimindeki 'patpat' diye tabir edilen araç devrildi, 1 kişi öldü, 1'i ağır 6 kişi yaralandı. Yaralılar, hastanelerde tedavi altına alındı.

Ereğli'ye bağlı İskenderli Köyü yakınlarında saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda; cenazeye giden Nurettin Salçık (62) tarım aracı olan ve halk dilinde patpat olarak adlandırılan araç ile yola çıktı. Tarım aracının arkasında bulunan kasaya eşi Kübra Salçık (56), Meryem Göktaş (45), Cemile Turhan (75), Ferdane Yıldızhan (71), Naile Göktaş (64) ve Fatma Aydemir'i (68) alan sürücü Nurettin Salçık, İskenderli Köyü yakınlarında tarım aracının kontrolünü kaybederek aracı yan yatırdı. Bunun üzerine, sürücü ve kasada bulunan yolcular etrafa savruldu.

Olayı gören diğer sürücüler durumu Jandarmaya bildirdi. Kaza yerine gelen Jandarma ve 112 ekipleri, yaralıları hastaneye ulaştırdı. Kazada yaralanan Naile Göktaş, durumunun ağır olması nedeniyle ilk olarak Çaylıoğlu Merkez Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. İç kanama geçiren Naile Göktaş'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Durumu ağır olan yaralılardan Fatma Aydemir ise Özel Ereğli Echomar Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilen Fatma Aydemir'in hastanede müşahede atında tutulduğu öğrenildi. Kazada yaralanan ve kafa bölgesinden darbe alan Meryem Göktaş ve sürücü Nurettin Salçık ise Beyin Cerrahi Bölümü'ne yatırıldı.

Kazada yaralanan Kübra Salçık, Cemile Turhan ve Ferdane Yıldızhan'ın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden Naile Göktaş'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere özel araç ile Çaylıoğlu beldesinden Ereğli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Nail Göktaş'ın yakınları gözyaşlarını tutmazken, yapılan otopsi sonrası Naile Göktaş'ın cansız bedeni ailesine teslim edildi. Jandarma ekiplerinin kaza ile ilgili tahkikatı sürüyor.