Alaplı Emniyet Müdürlüğünce patpatların ilçe merkezine giriş ve çıkışının yasaklanması nedeniyle ekonomik sıkıntı içinde olan patpat tamircileri zor günler yaşıyor.
Alaplı Emniyet Müdürlüğünce sıkça kazalara sebebiyet veren patpat olarak tabir edilen zirai araçlarının ilçe giriş ve çıkışları yasaklanması ekonomik sıkıntı içinde olan patpat tamircileri zora soktu.
Yasağın uygulanmasından önce işlerinin iyi gittiğini belirten patpat tamircisi Erkan Tok(38), ilçe Emniyet Müdürlüğünce patpatlara getirilen ilçe merkezine giriş ve çıkış yasağının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.
Alınan kararı olumlu bulduklarını, patpat ile insan taşınması ve 18 yaşından küçüklerin patpat kullanımına kendilerinin de karşı çıktığını belirten Tok, “İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce patpat denilen tarım aracının ilçe merkezine giriş ve çıkışının yasaklanması işlerimizi olumsuz etkiledi. Vatandaşlarımız yasak nedeni ile artık patpat aracını bize getirip tamir ettiremiyor. Biz alınan kararı elbette ki olumlu buluyoruz. 18 yaş altı patpat kullanımı ve patpat ile insan taşınmasına biz de karşıyız. Ama Emniyet Müdürlüğümüzden patpat sahiplerinin araçlarını tamir ettirme noktasında en azından bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.