Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede 3 Bin adet tarım aracı (pat-pat) bulunduğunu belirterek, 100 adet pat-patın tescillendiğini tescil yaptırmayan pat-patlarında vergi kaybına neden olduğunu öne sürdü.
Türkoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Devlet yüzde 50 hibe yolu ile çiftçilere tarım makinesi (pat-pat) veriyor. Ama pat-patları tescillemiyor. Ziraat odası olarak pat-patlara plaka vererek tezcilerini yapıyoruz. Karayolları trafik kanununda tarım makinelerinin vergi kaybına yol açmamak için tescillenmesi gerektiğini belirtiyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda Tarımsal mekanizasyonunda meydana gelen teknolojik ilerlemeleri sayesinde çeşitli yürür tarım iş makinelerin ülkemizde kullanılmaya başlandığını, bu tür iş makinelerin tescillerinin yapılmamış olmasından dolayı vergi kaybına yol açtığı belirtilmektedir. Ziraat Odası olarak vergi kaybının önüne geçmek için pat-patların tescillenme konusuna önem veriyoruz. Bu konuda da vatandaşların daha duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.