Emniyet Müdürlüğü son zamanlara meydana gelen patpat kazalarına karşı denetimlerini artırdı.

Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, ilçede son zamanlarda meydana gelen patpat kazalarına karşı şehir merkezine patpatla giriş ve çıkışın yasaklandığını söyledi. Bu konuda denetimleri artırdıklarını belirten Baş, ilçe merkezine giren patpatlara idari para cezası uygulayacaklarını kaydetti.
İlçede patpat kazalarında yaşanan artışa dikkat çeken Baş, "İlçemizde bayramda 2 tane patpat kazası meydana gelmiş ve kazalarda toplam 11 kişi yaralanmıştır.
Kazalar genellikle köylerde meydana gelmiştir. Bu tür tarım araçlarının taşımacılıkta da yaygın kullanılması da beraberinde kazalara sebep olmaktadır. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak patpatların şehir merkezine inmesinin önlenmesi noktasında denetimlerimizi artırdık. Ayrıca 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan yönetmelikte ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca çıkartılan araçların imal, tadil ve montaj hakkında yönetmeliğinde patpat tabir edilen herhangi bir araç bulunmadığından dolayı tescili mümkün değil.
Bu nedenle, trafiğe çıkması yasak olan patpat tabir edilen zirai aletlerin karayolunda sürülmesi halinde 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 47'nci maddesi birinci fıkrası (d) bendine göre işlem yapılarak idari para cezası uygulanacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kurallara riayet etmelerini istiyoruz" diye konuştu.