Gazeteci değilim ki, yıldönümlerinde ilkeler üzerine birşeyler söyleyebileyim.
Gazeteci değilim, gazete patronu olarak ancak düşüncelerimi de bu pencereden aktarabilirim Önder'in değerli okurlarına.
Gazeteden "yıldönümü ile ilgili neler söyleyip yazacaksınız?" dediklerinde işte böyle düşündüm ve açıkçası bir parça da tıkandım.
Herkes kendi işini yapacak çünkü.
Gazeteciliği gazeteciler yapar.
Patronluk sadece o yayın kurumunun gazeteciliğin temel değerleri doğrultusunda kamu sorumluluklarını yerine getirmeye dönük ortam yaratmaktan geçer.

Benim düşünceme göre gazete patronluğu budur.
Yani, gazeteciyi sansür ve hepsinden de önemlisi otosansürün dışında tutarak, özgürce habercilik görevini yerine getirebilmesine katkı vermektir patronluk ilkesi.
Böyle de olmalıdır!..

Kişi hak ve özgürlüklerini korumak başta olmak üzere, yaşadığımız bu güzel coğrafyanın hak ve çıkarlarını korumak, geliştirmek ve düşünce zenginliği içinde tartışma ortamları da oluşturmaktır gazete patronluğu.
Patronluk, "sahibinin sesi" bir yayın organının başında oturmak ise, Gazeteniz Önder'in bu tarakta bezi olmadığını en iyi -altını çizerek söylüyorum ki-  siz okuyucuları çok daha iyi bilir.

Yani bu gazeteye sahip çıkarak "okur olma onurunu" paylaşıp, yayın politikasını  günlük takip altında tutup,  gazetenin eksik ve yanlışlarına da anında ses vererek sahip çıkar Önder'in okurları.
İşte bu ilkeler silsilesidir ki, Önder'i  "BÖLGENİN DE ÖNDERİ" yapmış ve haklı olarak övünç duyacağımız bir çok güzel işlere imza atma onurunu sizlerle birlikte bizlere yaşatmışlardır.

Yazımın başında da dediğim gibi  herkes kendi işini yapacaktır.
Çalışanlarımız gazetecilik yapıyor.
Biz de, bu çalışanlara gazeteciliğin temel değerlerinden ödün vermeden görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirebilme fırsatını  sağladık, sağlayacağız.
Tekrarlıyorum:
Önder patron gazetesi  değildir!..
Dün de olmadı, yarın da olmayacaktır.
 
Yeni bir yayın yıldönümüne ulaşmanın bu güzel  coşkusunu da "patronsuz gazete" ÖNDER'in okurları ile paylaşıyor ve tüm çalışanlarımızı bize bu heyecanı tattırdıkları için özellikle kutluyorum.