KGD, Bunun en son örneğinin Gökçebey’de yaşandığını;  aylık yayımlanan Trend Dergisi,’nin Gökçebey ilçesinde dağıtımı sırasında Belediye  Zabıta ekipleri tarafından  gasp edildiğine vurgu yaptı.



KGD’nin açıklaması şöyle:

“Trend Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yazı işleri Müdürü Alev Uzunbaş, Gökçebey’de dergisinin dağıtımı sırasında Gökçebey Belediyesinin 4 zabıtası tarafından engellendi. Aracının yanına gelen zabıtalardan biri aracına
zorla girerek bütün dergileri alıp kaçarken ayrıca dağıtıcının elindeki dergiler de gasp edildi.
Dergide kendisiyle ilgili haberin yayılmasını istemeyen Başkan Vedat Öztürk’ün talimatıyla yapıldığı belirtilen bu gasp ve yağmacılık Alev Uzunbaş tarafından şikayet edilmesi üzerine yargıya taşındı. Emniyetin ısrarına rağmen gelmeyen Zabıtaların sonra dergileri aldıklarını itiraf ettikleri de belirtildi.
Başkanın rahatsız olduğu dergideki “Pavyon” haberiyle ilgili,  İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve İmar İşleri Müdür Vekili Önder Kurt hakkında mevzuata aykırı şekilde ruhsat verildiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştır.
Burada hem Basın Özgürlüğü hem de kişisel hakların ihlal edildiğine dikkat çeker, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve Zabıta ekibinde bu işi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz.
Yöneticilerin ve Yargının gereğini yapacağını umuyoruz…”




BAŞKAN “HABERİM YOKTU” DİYEMEZ !
TGC Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz’ün de aynı konuda şu açıklamayı yaptı:
 
“Üzülerek belirtmek isteriz ki, zabıtalığın ruhuyla yakından-uzaktan alakası olmayan bu kişilerin gaspı, uzun yıllar Devrek Belediyesi’nde Zabıta Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Gökçebey Belediye Başkanı seçilen Vedat Öztürk’ün aklıdır.
 
Kaldı ki, zabıtanın engellemeye çalıştığı dergide yer alan bahse konu pavyonlarla ilgili İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve İmar İşleri Müdür Vekili Önder Kurt hakkında mevzuata aykırı şekilde ruhsat verildiği iddiasıyla soruşturma izni vermiştir.
 
Halkın oyu ile demokratik bir seçimle göreve geldiğini unutan Vedat Öztürk’ün yasakları, baskıları ve engellemeleri, sorunların çözümü için tek yol olarak görmesinin altında yatan nedenlerden en büyüğü, son dönem olağanlaştırılmaya çalışılan medya üzerindeki baskılardır.
 
Başkan Öztürk’ün, böylesi bir gaspın karşısında, “Haberim yoktu” deme gibi bir lüksü olmadığı gibi özür dilememiş olması da niyetini açıkça ortaya koymaktadır.
 
Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde de yer aldığı gibi; herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü, temel insan haklarındandır. Sayın Vedat Öztürk’ün basında yer alan her türlü eleştiri veya haber karşısında cevap ve düzeltme hakkını kullanmakla birlikte hukuk yoluna da başvurabileceğini bilmemesi mümkün değil. Kendisini şiddetle kınıyor ve tüm basın camiasından özür dilemeye davet ediyoruz.
 
Meslektaşımız Alev Uzunbaş’a “geçmiş olsun” dileklerimizi iletiyor, yaşanan saldırı, engelleme ve gasp nedeniyle idari ve adli makamların gereken hassasiyeti göstereceğine inan