Kdz.Ereğli'de yargıya taşınan berber ve kuaförlerin pazar günü tatil yapması Zonguldak İdare Mahkemesi kararı ile iptal edildi.
İlçeye bağlı Akarca Mahallesi'nde berberlik yapan Engin Eryiğit, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Ereğli Berberler ve Kuaförler Odasının aldığı "İlçe genelindeki berber ve kuaförlerin pazar günü tatil yapması" yönündeki kararın vatandaşların mağduriyetine neden olduğunu söyledi.

"VATANDAŞ MAĞDURİYET YAŞIYORDU"
Ereğli Adliyesi'ne giderek söz konusu kararın iptali için dava açtığını ve davanın Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nde karara bağlandığını anlatan Eryiğit, "Mahkeme çok haklı bir karar verdi. Pazar günleri erkek berberlerinin kapalı olmasından ötürü vatandaşlar ciddi bir mağduriyet yaşıyordu. Bizlere bu konuda gelen şikayetler üzerine biz de giderek dava açtık. Mahkeme heyeti söz konusu kararı iptal etti. İlçemizde  pazar günleri artık berber ve kuaförler iş yerlerini açabilecek" dedi.

MAHKEME KARARINI VERDİ
Bölge İdare Mahkemesi'nde görülen davada, Zonguldak Valiliği'nin kararı gereği Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren erkek berber salonlarının haftada bir gün olmak üzere pazar günü tatil edilmesine ilişkin kısmının, hukuka ve usule aykırı olduğu, esnaf ve sanatkarların çalışma saatlerinin belirlenmesi konusunda tanınan takdir yetkisinin mutlak ve sınırsız olmadığı, işlem nedeniyle kendisinin ve ilçede yaşayan vatandaşların mağdur olacağı iddiasıyla iptal kararı verdi.