Karadeniz Ereğli Belediyesi, 31 Ocak 2015 tarihine kadar işyerlerine pazar tatili ruhsatlarını alma ve yenileme uyarısında bulundu.

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, işyeri açma ve çalışma ruhsatına tabi olarak ticari faaliyette bulunan ve Pazar günleri de ticari faaliyetine devam etmek isteyen işyerlerinin kanun gereği belirlenen harçları ödemek suretiyle,  belediyeden Pazar Tatili Ruhsatı almaları gerektiği hatırlatıldı.

 

Pazar tatili ruhsatının 1 yıl geçerli olduğu ve her yılın 31 Ocak tarihine kadar yenilenmesi gerektiği belirtilen açıklama şu şekilde:

 

"Zabıta Müdürlüğümüzce sürekli olarak yapılan denetim ve kontrollerde 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu’na tabi olup, belediyemizden ‘Pazar Tatili Ruhsatı’ almadan pazar günlerinde de ticari faaliyetine devam eden veya geçmiş tarihli pazar ruhsatını süresi içerisinde yenilemeyen işyerlerinin tespit edilmesi halinde, bu işyerlerine yasal işlem uygulanacaktır. İşyeri sahipleri ve esnaflarımızın mağdur olmamaları için 31.01.2015 tarihine kadar pazar tatili ruhsatlarını almaları veya yenilemeleri gerekmektedir"