Pazarın değişen ihtiyaçlarına daha iyi cevap vereceği düşünülen yeni Eksper Çimento, Lafarge Kdz.Ereğli Çimento'da düzenlenen tören ile tanıtıldı.

Fabrika Müdürü Mertel Gencer, 20 yıldır faaliyette olduklarını 250 bin ton kapasiteli öğütme tesislerinde 1 milyon euro'luk yenileme yatırımı yapıldığını belirterek, Fabrikaların kendilerini devam ettirebilmeleri için ekipmanlarını yenilemeleri gerekiyor, bu ekipmanların siparişlerini verdik imalatları devam ediyor önümüzdeki sene içerisinde de üretimi biten ekipmanların montajını fabrikamızda planlamaktayız. Pazara sunumunu gerçekleştirdiğimiz Eksper ise torbalı çimentoda yeni ürünümüz Eksper pazarın değişen ihtiyaçlarına daha iyi cevap vereceğini düşünüyoruz sözleri ile konuştu.

 

Eksper markalı çimento Lafarge tarafından pazara sunuldu. Yeni ürünün tanıtım toplantısına Lafarge Kdz.Ereğli Çimento yöneticileri ve çok sayıda gazete temsilcisi katıldı. Fabrika Müdürü Merter Gencer düzenlenen tanıtım toplantısında Lafarge firması ve Kdz.Ereğli'de bulunan öğütme tesisi ile ilgili bilgiler verdi. 20 Yılı aşkın Karadeniz bölgesinde faaliyette bulunduklarını söyleyen Mertel, Hazır beton sektörünün yaygınlaştığı ve el ile dökümün yasak olduğu günümüzde şap, sıva ve duvar örme harcı üzerine yoğunlaşan torbalı çimento pazarına 23 Nisan Pazartesi günü itibariyle yeni bir ürün sunuyoruz dedi.

64 ÜLKEDE 68 BİN ÇALIŞAN

Lafarge'nin yapısı hakkında ise Gencer şu bilgileri verdi: Lafarge, 1833 yılında doğdu ve bu yıl 179'ncu yılını kutlamaktadır. Şirketimizde 64 ülkede 68 bin çalışan faaliyet göstermektedir. 2011 Yılı cirosu 15.2 milyar euro olarak gerçekleşmiştir. Bin 604 endüstriyel tesis 125 entegre çimento fabrikası ve 43 öğüten tesisi bulunmaktadır. Bu öğütme tesislerden bir tanesi de bizim bulunduğumuz fabrikadır. Satış cirosunun yüzde 65'ini çimento alanında geri kalan yüzde 35'ini de akrega ve beton sektöründe gerçekleştirmiştir. Bu satışların yüzde 32'si Avrupa, yüzde 38'i Ortadoğu ve Afrika, %19'u Amerika ve yüzde 12'si Asya kıtasıdır. Toplam çimento üretim kapasitesi 215 milyon tondur. 215 milyon ton yaklaşık ülkemizin çimento tüketiminin 3.5 katına karşılık vermektedir.

KAPASİTE 250 BİN TON

Lafarge Kdz.Ereğli Çimento'nun son durumu ile ilgili ise Gencer, 1991 yılından buyana faaliyet göstermektedir. Batı Karadeniz bölgesinde 20'nci yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bölgede sağladığımız güven ve toplumsal çalışma anlayışımız ile sevilen bir paydaş olduğumuza inanıyoruz. Fabrikamızın yıllık üretim kapasitesi 250 bin ton çimentodur. Ürünlerimiz bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlenmektedir. Lafarge Ereğli Çimento olarak daha uzun yıllar üretimimizi sürdürmek için yenileme yatırımları yapıyoruz. Bu sene yaklaşık 1 milyon Euro'luk bir yatırıma başladık. Fabrikaların kendilerini devam ettirebilmeleri için ekipmanlarını yenilemeleri gerekiyor, bu ekipmanların siparişlerini verdik imalatları devam ediyor önümüzdeki sene içerisinde de üretimi biten ekipmanların montajını fabrikamızda planlamaktayız. Pazara sunumunu gerçekleştirdiğimiz Eksper ise torbalı çimentoda yeni ürünümüz Eksper pazarın değişen ihtiyaçlarına daha iyi cevap vereceğini düşünüyoruz sözleri ile konuştu.

KOLSUZ BİLGİLENDİRDİ

Satış Müdürü Barış Kolsuz yeni ürünün yapısı hakkında ise detaylı bilgiler aktardı ve ardından fabrikadan ilk malzemenin yüklenmesi işlemi gerçekleştirildi.