Zonguldak'ı Pazar gününden itibaren etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilerken, belediye ekipleri kapanan yolları tuzlayarak, trafik akışını sağlamaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediyenin karla ilgili mücadelesi ve yeni Soğuksu Pazaryeri Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Akdemir, yol tuzlama çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, belediye ekiplerinin 24 saat hazırda beklediğini söyledi. Akdemir, Kar temizleme çalışmalarımız devam diyor. 3 günden beri hiçbir yol kapalı değil. Tüm arterler açık. Yollarda tuzlama çalışmaları yaptık. Kar için önlemlerimizi aldık. Ekiplerimiz 24 saat hazır bir şekilde. Hiçbir yerden şikayet gelmedi. Şu an için sorun yok dedi.
KAR-YAĞMUR-SEL
DOĞAL AFETLERDİR
Aşırı kar yağışı nedeniyle çöken Soğuksu Pazaryeri çatısı için yeni bir proje çalışması içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Akdemir, pazaryeri çatısının belediyenin bütçesi ile yapılacağını ifade etti. Akdemir, Doğa olaylarına bir şey diyemezsiniz. Kar-yağmur yağar, sel olur, bunlar doğal afetlerdir. Bunların önlemini almak çok önemlidir. Eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, susuzluk sorunuyla uğraştı. Bu çok doğaldır. O günkü şartlarda belediyenin altyapısı sıkıntı vericiydi, halende öyle. Pazaryeri ile ilgili çalışmalara başladık. Kısa vadede bir pazaryeri inşa edeceğiz. Bunu belediye kendi imkanlarıyla yapacak. Uzun vade de daha farklı bir proje inşa edeceğiz. Mühendis arkadaşlarımız projeyi yapmaya başladı. İşi en etkin en verimli şekilde kullanmak niyetindeyiz. Bu proje kısa vadede kalıcı değil. Daha modern bir pazaryeri çatısı inşasını düşünüyoruz. Şu an üzerinde çalıştığımız proje geçici de olsa halkın, esnafınızın beğendiği bir proje olacak şeklinde konuştu.