Kdz. Ereğli Belediyesi; çarşıdaki pazaryerinin giyim ve meyve satışı yapılan en son bölümünde, 4400 metre karelik alan üzerinde tek katlı çelik konstrüksiyondan inşa edilecek kapalı pazaryeri yapabilmek için proje ihalesi açtı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi kent merkezindeki hafta pazarında iyileştirme yapmak için başlattığı çalışmaları ekonomik kriz nedeniyle bir süre ertelerken, aynı pazaryerinin yumurtacılar çarşısından sonraki alanında bulunan giyim ve meyve satıcılarının bulunduğu alanı kapatıyor.
Belediye, bu alanda tek katlı çelik konstrüksiyondan yapılacak kapalı pazaryeri için proje ihalesi açarken istediği şartları ise şöyle açıkladı:
4400 metre  kare alanda üstü kapalı pazaryerinin mimari, elektrik, statik, ve sıhhi tesisat projesi hazırlanacak. Proje çatı malzemesi ise ortamı aydınlatacak malzeme olarak da tedaylandırılacak. 8 Nisan 2010 tarihinde ihalesi gerçekleştirilecek olan proje; Mayıs 2010 tarihinde yer tesliminin ardından inşa edilmeye başlanacak.  Projenin yapımı 60 günde tamamlanıap belediyeye teslim edilecek.