Emrullah Aydın (34) Alaplı’da yaşıyor.  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) sağladığı hibe krediyle kurduğu atölyesinde çocuk odası takımları üretmesinin ardından internet üzerinden aldığı siparişlerle 81 şehre satış yapmayı başaran bir emekçi Emrullah Aydın.

İlçede 1995'de bir marangoz ustasının yanında çırak olarak işe başlayan Aydın, zamanla kendini geliştirerek iş yeri açmaya karar verdi.

Geçen yıl girişimcilik kursunu bitiren ve KOSGEB'den hibe kredi alabilmek için hazırladığı projenin onaylanmasıyla birlikte 50 bin lira hibe destek alan Emrullah Aydın, kendine bir atölye kurarak çocuk yatak odası takımları üretmeye başladı.

Ürünlerini internet üzerinden satışına başlayan Aydın, kısa sürede siparişlere yetiştiremeyince 6 kişiye istihdam sağladı. Yaklaşık bir yıldır internet üzerinden 81 kentte yüzlerce çocuk yatak odası satışı yapan Aydın, 100 kişinin çalışacağı büyük bir fabrika kurmayı hedefliyor.




Emrullah Aydın, yaptığı açıklamada, geçen yıl girişimcilik kursunu tamamlamasıyla birlikte hazırladığı projenin onaylandığını ve babasının desteğiyle 100 metrekare bir atölye açtığını söyledi.

Atölyenin içindeki malzemeleri KOSGEB desteğiyle aldığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 22 yıldır marangoz işiyle uğraşıyorum. İş yeri açmadan önce başka birini yanında çalışıyordum. Geçen yıl KOSGEB'in girişimcilik kursuna katılarak belgemi aldım. Ardından 50 bin lira hibe destekten faydalanmak için başvuru yaparak projemi sundum. Kısa süre sonra projem onaylandı ve iş yerimi açtım. Yüz metrekare atölyemin içindeki malzemeleri KOSGEB desteğiyle aldım."

"Hayalimde hep çocuk yatak odası takımları yaparak satmak vardı." diyen Emrullah Aydın, "Çizimlerimi kendim yaptım ve babamla birlikte üretmeye başladık. İnternet üzerinden çocuk odaları satışını yapmaya başlayınca talep çoğalmaya başladı. Talep artınca 6 kişi istihdam ettim. Bir yıldır yaptığımız çocuk yatak odalarını internet üzerinden satış yaparak 81 şehre satıyoruz. Çok fazla talep olduğu için yetiştirmekte güçlük çekiyoruz." ifadesini kullandı.

 

- İlçe ekonomisine katkıda bulunmak istiyorum

 

Emrullah Aydın, en büyük hayalinin 100 kişinin çalışabileceği büyük bir fabrika kurmak olduğunu belirterek, "Alaplı OSB'de arsa satın aldık. İnşallah ileri ki yıllarda 100 kişinin çalışabileceği büyük bir fabrika kurarak yaşadığım ilçenin ekonomisine katkıda bulunmak istiyorum. Benim gibi genç arkadaşlarım eğer kendilerine ait bir iş yeri açmak istiyorlarsa mutlaka girişimcilik kurslarına katılarak KOSGEB hibe kredilerinden faydalanmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.