Kdz.Ereğli'de, işyerleri yıkılan vatandaşlar, arazilerinin karayolları ve belediye tarafından işgal edildiği iddiasıyla Ereğli-Zonguldak karayolunun bir bölümünü muhafaza altına alma girişiminde bulundu. Yetkililerin çabası sonucu, yolu kapatma girişimi ertelendi.

Devrek Caddesi mevkisindeki yaklaşık 20 bin metrekare araziye sahip olduklarını ileri süren şahısların avukatı Ahmet Köse, araziye ait olduğu iddia edilen karayolu ile 48 Evler mevkisindeki kavşağı kazık çakarak muhafaza altına almak istedi. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Nizam Balkan, Köse ile yaptığı görüşme sonucu yolun kapanmasını önledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Nizam Balkan, arazi sahipleri adına Kaymakamlığa dilekçe veren Avukat Ahmet Köse ile görüşerek Pazartesi günü kadastro görevlileri ile görüştükten sonra yolun kapatılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Köse, yolu kapatma girişimini Pazartesine erteledi. Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, aynı zamanda aralarında babasının da bulunduğu şahıslara ait araziler için 2005'de davası açıldığını, davaların da bir bölümünün tamamlandığını kaydetti.