Kdz.Ereğli'de pazaryeri esnafını canından bezdiren hırsız pazaryeri gece bekçisi ve esnafı tarafından yakalandı. Daha önce 2 kez soyulan dükkana bir kez daha girmek isteyen hırsız zanlısı esnafın ve polisin çalışması sonucunda cezaevine gönderildi.


Ereğli’ de geçtiğimiz ay içerisinde 6 gün içinde 7 dükkana giren ve bu dükkanlardan 4 tanesini 2 kez soyan hırsızlar yakayı ele verdi. Mustafa Savaş’ a ait bakkaliye dükkânına bir kez daha girmeye kalkan hırsız zanlısı, pazaryerinde dolaşan gece bekçisi ve bazı esnafları fark etmedi. Dükkana girildiğini gören bekçi ve esnaflar, zanlıyı yakalamak için peşinden koştu. Yaşanan kovalamaca sonrasında Özel Halk Otobüsüne iki kişinin bindiğini gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.

OTOBÜSE BİNİP KAÇTILAR

Hırsızlık girişiminde bulunulan dükkana gelen polisler, iki kişinin bindiği ve plakasının bildirildiği Özel Halk Otobüsünü aramaya başladı. Karga mahallesi tarafına gittiği tespit edilen Halk Otobüsü, kısa sürede bulundu. Halk Otobüsü ile birlikte Merkez karakoluna alınan sürücü, otobüse binen kişilerin isimlerini polise verdi. Asayiş Büro Amirliği ekipleri bildirilen isimleri karakola getirdi. Yapılan sorguda ise otobüse binen iki kişinin iş yerlerini kapattıktan sonra evlerine gitmek için otobüse bindikleri, otobüse bindikleri anda iki kişinin koşarak pazaryerinden uzaklaştığını söylemesi üzerine kaçan kişilerin peşine düşüldü.

ŞAHISLAR KISA SÜREDE BULUNDU
Olayı gerçekleştirdikleri iddiası ile aranan Y.D. (19), E.G (17) ve U.K (18) Asayiş Büro Amirliği ekiplerince evlerinden alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgularının ardından 19 yaşında ki Y.D nin olayı itiraf ettiği öğrenildi. Y.D nin evinde yapılan aramalar sonrasında daha önce Mustafa Savaş’ın dükkanından alınan diz üstü bilgisayar başta olmak üzere kepenk demirlerini kesmek için kullanılan makas ve işyerlerine ait malzemeler bulundu.

DÜKKÂNA GİRERKEN GÖRDÜK
Zanlıyı dükkana girerken gören ve peşinden koşarak yakalamaya çalışan Pazaryeri Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Derneğinin gece bekçisi Ercan Çetin ile Pazaryeri esnaflarından Kenan Danışmaz yaşadıkları olayı anlattılar. Gece Bekçisi Ercan Çetin, "Pazaryerinde yaşanan hırsızlık olaylarının artması sebebi ile bölgem dışında olan pazaryerini de gezmeye başladım. Esnaf arkadaşlarımızdan Kenan Danışmaz ile birlikte dolaşırken dükkanın kepenginin açıldığını fark ettim. Kenan ile birlikte koşarak kaçan kişiyi yakalamaya çalıştık. Ama başaramadık. Olayı hemen polise bildirdik. Ekipleri hemen olay yerine geldiler. Bundan sonrasını bizlerde bekleyeceğiz." dedi.
Pazaryeri esnaflarından Kenan Danışmaz ise konuşmasında, son günlerde pazaryerinde yaşanan hırsızlık olayları nedeni ile kendilerinin de tedirgin olduğunu, hırsızların yakalanmasında emeği olduğundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edildi. Savcılık makamınca tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 3 kişiden Y.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. U.K mahkeme tarafından serbest bırakılırken, E.G nin mahkemece sorgulanmasına devam edildiği öğrenildi.

HIRSIZLARIN YAKALANMASI PAZARYERİ ESNAFLARINI RAHATLATTI
Pazaryeri esnafını zarara uğratan ve canından bezdiren hırsızların yakalanması esnafı da rahatlattı. Gece uyju uyuyamadıklarını dile getiren esnaflardan Mustafa Savaş “Hırsızların üçüncü kez girişiminde yakalanmaları büyük bir şans. Eğer yakalanmasalardı yeniden zarara uğrayacaktık.” dedi.
Pazaryerinde 6 günde 7 işyerine girilmiş, bozuk para, sigara, diz üstü bilgisayar alınmış, bir işyerinde bulunan sadaka kutuları da kırılarak içinde ki paralar alınmıştı.