Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, pazaryerinde incelemelerde bulundu. Pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden ve pazaryerinde yaşanan sorunlar ve taleplerle ilgili görüş alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli Pazarcılar Esnafı ve Tekel Bayileri Odası'nı da ziyaret etti.

 

Haftanın son mesai gününde pazaryerine giden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, pazar esnafı ile bir araya geldi.

Bölgenin en modern kapalı pazaryerlerinden birine sahip olan Karadeniz Ereğli'de, esnaftan gelen talepleri ve şikayetleri dinlemek amacıyla kendileriyle bir araya gelen Başkan Posbıyık, ilk olarak alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Pazar esnafının büyük ilgi ve sevgiyle karşıladıkları Belediye Başkanı Posbıyık, hemen her esnafla da konuşma imkanı buldu.

Başkan Posbıyık, yaklaşık bir saat süren pazaryeri ziyaretinin ikinci bölümünde de Pazarcılar Esnafı ve Tekel Bayileri Odası'nı ziyaret etti. Oda Başkanı Fehmi Taşkın ve esnaflarla yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştiren Başkan Posbıyık, yasal prosedürün tamamlanmasından sonra zaman kaybetmeden başlatmayı amaçladıkları kent meydanı projesi ile ilgili olarak oda yöneticilerine bilgi verirken, mevcut pazaryerinde yapılacak olan düzenleme sonrası da pazaryerinin daha güzel bir ortama kavuşacağını söyledi. Belediye Başkanı Posbıyık, yakın bir zaman içinde açılması planlanan Sertifikalı Organik Ürünler Bölümü'nde de incelemelerde bulunarak organik ürünler pazarı için dile getirilen talepleri dinledi. Kısa sayılabilecek bir zaman içinde yapımı tamamlanan Kapalı Pazaryeri'nde, esnaf ve alıcılardan gelen şikayetleri dikkate aldıklarını ve ortadaki küçük eksiklerin de bir an önce tamamlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Posbıyık; …Biz pazar esnafımızın daha güzel koşullarda ticaret yapabilmelerini sağlamak adına gereken her şeyi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ancak esnafımızdan da pazaryeri yönetmeliğine uygun davranışlar içinde olmalarını, kanuna aykırı hiçbir iş yapmamalarını istiyoruz…, dedi. Başkan Posbıyık meslek odasına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından da oda başkanı Taşkın ile birlikte üretici pazarına geçti ve üreticileri dinledi. Üreticilerin de mevcut pazaryerinde yaşadıkları her sıkıntıyı en ince ayrıntısına kadar bildiklerini belirten Başkan Posbıyık; … Yeni düzenlemeler tamamlandıktan sonra üretici esnafımız da yıllardır özlemini duydukları rahat ortama kavuşacaklar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben herkesten biraz daha sabır istiyorum dedi.