*Kdz. Ereğli Belediyesi'nin haftanın yedi günü hizmet verecek 366 dükkana ve 350 araçlık otoparka sahip yeni pazaryeri projesine  tartışılarak son şekli veriliyor.

*Bazı meslek oda temsilcileri ile yapılan toplantıda açıklanan proje prefabrik olacak ve 3 ayda kaba inşaatı tamamlandıktan sonra, kiracılarına da  kaba olarak  teslim edilecek. Belediyenin şu anki kiracıları ve işgaliyecilerin tamamının yerleştirileceği projede, otopark sayısının yetersizliğine çözüm bulunması istendi.

*Belediye Başkanı Vekili Erol Çivici, projenin kiracılar ve pazarcılarla da yapılacak toplantının ardından yeniden değerlendirilmeye alınacağını ve önerisi olanların da belediyeye yazılı olarak bildirmesinin yararlı olacağını açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin çarşı merkezindeki halk pazarının bulunduğu 21 bin metre karelik bir alanda iki katlı iki blok yapılarak haftanın her günü ve 23.00'e kadar açık tutulacak pazaryeri yapılması için harekete geçildi.
Belediye Başkan vekili Erol Çivici, Yapı Ruhsat Müdürü Nezih Anıl, Belediye İmar Müdürü Mustafa Kılıç, Belediye Danışmanı Kemal Özer'in birlikte gerçekleştirdiği toplantıda, pazaryeri projesiyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

İKİ BLOKTA 366 DÜKKAN
Bazı meslek oda temsilcilerinin, toplantıdan haberlerinin olmadığı ve tesadüfen öğrenerek geldiklerini belirttikleri toplantıda, belediye görevlileri projeyi tanıttı. Belediye İmar Müdürlüğü'nün sunumunda, toplam 21 bin metre karelik alanda; 6 bin 535 metre karelik birinci blokta 154 ve 12 tuvalet, 3 bin 91 metre karelik ikinci blokta da 212 dükkan ve 10 tuvalet yapılacağı açıklandı. Asansörlü ve yürüme bantlı yapılacak yeni pazaryeri projesinin ayrıca 350 araçlık oto-parkı bulunduğu, inşaatının prefabrike yapılacağını ve 3 ayda tamamlanıp kiracılarına da kaba olarak teslim edileceğinin belirtildiği teknik açıklamalarda, şu anda belediyenin kiracısı ve işgaliyecisi olan tüm esnafın yeni pazaryerinde mağdur edilmeyerek işine devam edileceği, arta kalan bir miktar dükkanın da açık artırma ile satılacağı vurgulandı.

SELE ÖNLEM!
Belediye Başkan Vekili Erol Çivici, bu projeyle ilgili düşünceleri öğrenmek istediklerini ve öneri veya eleştirilerden yararlanarak projeye son şeklini vereceklerini belirtirken "Bu alan sel felaketine açık ve bu konuda nasıl önlem alacaksınız?" sorusuna, Dombay Deresi (Sakin dere) üzerinde tersip bendi yapılması için DSİ ile görüştüklerini ve bu konuda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını açıkladı.
Çivici, haftanın her günü açık olacak pazaryeri alış veriş merkezinin gece de 23.00'e kadar hizmet vereceğini, inşaatın kabası yapılırken bir parça (üç ay da yapılacağını açıkladı) zorluk yaşayacak esnafın da, haftanın her gücü açık olacak bir pazaryeriyle süreç içinde daha kazançlı olacağını söyledi.

OTOPARK UYARISI
Pazaryeri projesinde toplam 366 işyeri bulunmasına rağmen yapılacak otoparkın 350 araçlık kapasitesinin pazaryerindeki esnafa yetmeyeceğini, yine bu çevredeki yolların araçlarla işgal edilerek geçit vermez durumda bulunduğunu, geçici çözümler ile sonuç alınamayacağı gerçeğinin de dikkate alınarak yapılacak olan proje alanının 21 bin metre kare olduğu ve bu nedenle mutlaka yer altı otoparkın bugünden düşünülerek şehre uzun yıllar yetecek bir otoparkın projeye konulması istendi.

TÜM DÜKKANLAR YIKILIYOR
Pazaryeri projesine başlanması ile birlikte bu alandaki belediyeye ait tüm dükkanlar yıkılacak ve yollar genişletilirken, kapanan Pençes Dere üstü ve çevresinde yeni düzenlemeler yapılacak. Projeye son şekli verilmesiyle birlikte maliyet hesapları çıkarılacak ve mevcut kiracıların da katılım ücreti ödeyerek binaların yapımı sağlanacak.  Dükkanlar meslek gruplarına göre belirlendikten sonra da, sahiplerine kur'a ile teslim edilecek.

ÖNERİLERE AÇIK
Erol Çivici, bazı katılımcıların "iki blok ile kapalı bir alan içinde vatandaşları gezdireceksiniz. Buranın havalandırma alanları, özürlüler için otoparklar ve diğer gereksinimler, acil durumlardaki çıkış konuları elektrik kesildiğinde ne olacak?" gibi soruları da not etti. 
Çivici, bu konuda Perşembe günü pazarcılar ve Pazar esnafı ile toplantı yapacaklarını ve projeye sok şeklini vereceklerini belirtirken, öneri sunmak veya eleştiri yapmak isteyenlerin yazılı da düşüncelerini iletebileceklerini ifade etti.