Kdz. Ereğli Belediyesi merkez Pazar yerindeki 2. etap rehabilitasyon çalışmalarına başladı. Yeni WC, bay ve bayan mescitleri, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarının yapılarak hizmete girmesi ile başlayan, Şehit Rıdvan Caddesi üzerinde bulunan dükkânlardaki çıkmaların yıkımı ile bu kapsamdaki yaya yolu ve trafik düzenlemesi çalışmaları ile devam eden rehabilitasyon çalışmaları kapsamında, bugün de köylü pazarı ve meyve - sebze satış yerlerindeki çatı ve zemin değişimi için söküm işlemleri başladı.


Kdz. Ereğli Belediyesi, merkez pazaryerinin yerinde rehabilitasyonu kapsamındaki 2.etap çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl kullanım ömrünü tamamlayan tuvaletlerin yerine, 50,4 metrekarelik alanda 2 si engelli, 12 ayrı tuvalet ve yeterli derecede pisuarı bünyesinde barındıran erkek tuvaleti, 36 metrekare alan üzerinde ise biri engelli 7 adet lavabosu bulunan bayan tuvaleti, bay-bayan mescid, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarının yapımı ile başlayan rehabilitasyon çalışmaları kapsamında, pazaryerinden Bağlık mahallesine çıkış istikametinde bulunan Şehit Rıdvan Sokak üzerindeki dükkanların çıkmaları geri çekilmiş, yaya yolu ve trafik düzenleme çalışması başlatılmıştı.





ÇATI VE ZEMİN DEĞİŞİMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Kdz. Ereğli’de merkez Pazaryerinin yerinde rehabilitasyonu kapsamında çatı ve zemin değişiminin startı da bugün verildi.  Öncelikle sebze-meyve satış ve köylü pazarının çatı sökümleri ile başlayan çalışmalar kapsamında çatıların yenileneceği ve pazaryeri zemininin değişeceğini söyleyen Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal: “Pazaryerimizi yenileyerek pazaryeri kültürünü yaşatma çabasındayız” dedi.

Uysal; “Pazaryerimize yeni WC, bay ve bayan mescitleri, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarını yaptık. Şehit Rıdvan Caddesi üzerinde bulunan dükkânların çıkmaların yıkımı gerçekleşti. Burada yaya yolu ve trafik düzenlemesi çalışması yapacağız. Belediye meclisimizde çıkan karar doğrultusunda İller Bankası borçlanması ile çatı ve zemin değişimi çalışmalarına da başlıyoruz. Bugün köylü pazarı ve meyve - sebze satış yerlerindeki çatı ve zemin değişimi için söküm işlemleri başladı. Pazaryerindeki çirkin görüntüler tamamen ortadan kalkacak” şeklinde konuştu.

Kdz.Ereğli Belediyesi merkez pazaryerindeki çalışmalar Pazar esnafı mağdur edilmeden, Pazartesi ve Cuma günleri haricinde sürdürülüyor.