Karadeniz Ereğli Belediyesi, yıllardır konuşulan ancak bir türlü somut adımlar atılamayan pazaryeri projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı. Pazaryerinde yapılması düşünülen çalışmalar ise en ince detaylarına kadar masaya yatırılıyor.

 

TEKNİK TOPLANTI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2010 yılı içerisinde temeli atılacak olan iki pazaryeri projesi için belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları, daire müdürleri, belediye mimar ve mühendisleriyle toplantı yaptı. Başkan Posbıyık, toplantıda mevcut pazaryerindeki pazar esnafının ve tuhafiyecilerin yer alacağı ve yumurtacılar pazarından itibaren yer alacak kapalı pazaryeri alanı ile belediye işyerlerinde bulunan kiracıların ve balıkçıların yer alacağı Beyçayır Stadı yanındaki otoparka kurulacak Pazaryeri ve İş Merkezi projelerinin son durumu hakkında bilgi aldı.

 

İKİ PAZARYERİ PROJESİNİN

2010 DA TEMELİ ATILACAK

Belediye Başkanı Posbıyık, iki pazaryeri projesine büyük önem verdiklerini belirterek ?İki projeye son derece önem veriyoruz.  İki pazaryerini de biran önce ihale aşamasına getirmek istiyoruz ve 2010 yılı içerisinde temelini atacağız.  Esnafımızın ve halkımızın modern bir ortamda, hijyenik koşullarda alışveriş yapabilmesini hedefliyoruz.  İçerisinde halkımızın rahat alışveriş yapabileceği dinlenebileceği bir pazaryeri olacak. Bu projeler belediyemizin birinci aşamada gerçekleştireceği ve 2010 yılında temelini atacağı projelerdir. Yeni hazırlanan projeyi yine Pazar esnafının görüşlerine başvuracağız? dedi.