Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, kapalı pazaryerini itfaiye karşısındaki güreş sahasına taşımak istediklerini ancak bu girişimlerine Devlet Su İşleri’nin (DSİ) o bölgenin birinci derece sel bölgesi olduğundan dolayı pazaryeri yapmaya uygun ver olmadığını bildirdiğini açıkladı.  

Tekin, kapalı pazaryerinde vatandaşların rahatça alışveriş yapmaları için düzenlemeler yapacaklarını söylediği açıklamasında görüşlerini şöyle ifade etti:

"İlk başta mevcut otoparkın orada büyük bir proje yapmıştık. Belediye dükkanlarını da orayı da devrederek altı, bir üstü otopark alanı ve en üstünü de pazaryeri olarak büyük bir kültür merkezi projesi hazırladık. Ardından bütün meclis üyelerimizin işe sıcak bakmaları ve ilçenin önünün kapanacağından dolayı projeden vazgeçtik. Daha sonra İtfaiyenin karşısındaki güreş sahasının olduğu bölgeye pazaryerini yapmaya karar verdik. Daha sonra normal günlerde ve bayramlarda yaşanan yoğun trafik sıkışıklığı ile ilgili vatandaşlarımızdan çok fazla şikayetler almaya başladık. Bunu haricinde pazarcılardan 10 senelik bir para alınmış peşin, biz geldiğimizde bunu bilmiyorduk. Kanun değişmiş pazarcılardan toplu para alma şansımızın olmadığını öğrendik. Tabi resmi tarafından da  inşaat yapılamayacağını yönünde bilgiler aldık. Bizde mevcut kapalı pazaryerini daha yaşanılabilir vatandaşlarımızın rahatça alışveriş yapıp sosyal alanlardan yararlanabilmeleri için iyileştirme kararı aldık. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Otoparkını, mescidini tuvaletlerini her yerinde düzenlemeler yapacağız. Gidiş gelişlerde yeni bir düzenleme yapacağız. Şuandaki şartlar bizi buraya kadar getirdi."

 

DEVLET İZİN VERMEDİ

Tekin, DSİ'den pazaryeri yapılamaz yönünde yazı geldiğini belirterek, "İtfaiye karşısına yapacağımız pazaryeri ile ilgi DSİ resmi yazı yazdık.  DSİ bize oraya pazaryeri ile ilgi inşaat çalışmasına başlandığı zaman izin verilmeyeceğini yazı ile cevap verdiler. DSİ gerekçesi o bölgenin birinci derecede sel bölgesi olduğu için pazar yapılamayacağı yönünde. Devlet bize o bölgede pazaryeri yapmamıza izin vermiyor. Bu konu ve trafik sorunu ile birlikte pazaryerini geri getiremiyoruz. Bizde vatandaşlarımızı düşünerek kapalı pazaryerini baştan aşağıya yenileme kararı aldık." Dedi.