Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, pazaryeri sorununun çözümü için daha önce de gündeme gelen öneriyi tekrarlayarak AKP'li yöneticilerin desteğini istedi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Beyçayırı Stadının Ereğli Belediyesi'ne devir edilmesi durumunda bu alana pazaryerini taşıyabileceklerini buna karşılık da Delihakkı'ya 2 tane spor tesisi yapabileceğini söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısının 2. gününde meclis üyelerine Pazaryeri ile ilgili öneri getirdi. Beyçayırı Stadının Spor Bakanlığından Ereğli Belediyesi'ne devir edilmesi durumunda bu alana pazaryerini taşınabileceğini, bunun karşılığında belediyenin Delihakkı'da bulunan yerlerinin bir bölümüne de 2 tane stadı hemen yapıp teslim edebileceğini önerdi. Daha önceki dönemde bu konunun gündeme geldiğini Spor Bakanı'nın Ereğli'ye geldiği dönemde bu öneriyi getirdiğini ve olur aldığını ancak kıskançlıklar nedeniyle bu projenin faaliyete sokulamadığını vurgulayan Posbıyık konuşmasında, "Beyçayırı Stadı şehrin içerisinde geldi. Bize Beyçayır Stadyumunu versinler biz oraya pazarcılar için iş merkezleri yapalım. Ereğli Belediyesi'nin Delihakkı'da çok geniş yerleri var. 2 Tane futbol sahası yapayım, anahtar teslimi. Karşılığında da Beyçayırı Stadını bize versinler, pazaryerini de oraya alalım, kenarlarını da iş merkezleri yapalım. Bu konu daha önce de gündeme getirdik, Spor Bakanı geldi götürdük, trafikten oraların tıkandığını anlattık, çok cazip gelmişti, güzel bir olay dediler, teklifimize de evet dediler. Bir tek şartım vardı bana burayı verin ben projesini yapayım, proje üzerinden yerleri satayım ki stadyumları daha rahat şekilde yapayım diye. Ama o yıllarda maalesef kıskançlık yüzünden dönemin milletvekili karşı çıktı, yapamadık. Hassas bir konu. Vatandaşları, pazaryerindeki insanları hiç rahatsız etmeden problem çıkarmadan, onları ekonomik sıkıntıya sokmadan onların da sokakta kalmasını engellemek için bana göre yapılacak en mantıklı iş bu. Benim zamanımda olmasa bile Ereğli Aydınlar'a kadar genişleyecektir büyüyecektir. Bunu durdurmak mümkün değildir. Delihakkı'da artık uzak bir yer değildir diye düşünüyorum. Orada bir veya 2 tane saha yapmaya hazırız Ereğli Belediyesi olarak yeter ki spor bakanlığı bize Beyçayırı Stadyumunu versin" dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın bu önerisinin ardından komisyon kurulması ve konunun araştırılması yönünde de karar alındı.