Pazar günü yapılacak olan halkoylaması öncesinde Ormanlı Beldesi’nde geniş kapsamlı bir toplantı yapıldığı bildirildi.

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Keleş, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen, Ereğli Belediyesi Meclis Üyeleri Fevzi Mazlum, Sabri Dinç, Muhtarlar, Sandık Görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 16 Nisan’da yapılacak olan halkoylamasında Ormanlı’dan güçlü bir şekilde ‘EVET’ çıkacağına inandığını söyledi.

Çakır, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu halkoylaması bir Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlık seçimi değil, gelecek 100 yılımızın yönetim sisteminin halk tarafından oylanmasıdır. Bu işin özü, Türk milleti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmek istiyor muyuz, istemiyor muyuz? Hep birlikte yönetmek istiyorsak ‘EVET’ demeliyiz. Biz yönetmezsek tanka selam duranlar, gazete patronları, zenginler ve dış güçler yönetecek. Bu vatan için gerektiğinde canını ortaya koyan irade, Anadolu insanının iradesidir. Anadolu insanına ilk kez tam anlamıyla devleti yönetme hakkı tanındı. Bu yüzden bu halkoylaması çok önemli. Bu bir siyasi parti seçimi değil. Bu halkoylaması, halkın devleti yönetmek isteyip istememesi ile alakalı bir halkoylamasıdır.

Ben hayır diyen siyasi partileri anlamakta zorluk çekiyorum. Kendilerine mi güvenleri yok, yoksa bu millet bize yüzde 50+1 vermez mi diyorlar? Bu bir sistem, sistemi ortaya koyarız kim çok çalışırsa o geçer başa. AK Parti 3. köprüyü yaptıysa CHP 4.sünü yapsın, AK Parti asgari ücreti 1400 TL yapıyorsa, diğerleri ellerinden geliyorsa 2000 TL yapsın. Ortaya proje ile çıksınlar. Sadece hayır diyorlar. Birinci köprüye de hayır dediler, aradan onca yıl geçti yine hayır diyorlar. Peki siz bir proje koyun diyoruz, yok diyorlar. Bu Anayasa değişikliğinde de hangi maddeyi okudunuz da hayır diyorsunuz. Ben bu yüzden Anadolu insanının bu işe sahip çıkmasını istiyorum. Çocuklarınız için, torunlarınız için bu işe sahip çıkın. Rahmetli Alparslan Türkeş, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Turgut Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu da bu sistemi istemiş ama onlara nasip olmamış. Güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan döneminde böyle bir imkân gelmiş, bu imkâna sıkı sıkı sahip çıkalım. Ben 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasının Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza, Türkiye’mize ve tüm dünya insanlığına hayırlar getirmesini diliyor, sizleri ‘EVET’ oylarınızla sandıkları patlamaya davet ediyorum.”