Yalı Caddesi. Ekonomik ve sosyal açıdan hareketli bir bölge.  Toplumun her kesiminin sosyal yaşamında önemli bir yeri olan bu caddeye şimdi de “Kültür Bankası” açılarak cafe kütüphane hizmeti verecek.

Yakın bir zamanda Kdz. Ereğli sahilinin yapılaşmaya açılmasına karşı sosyal medyada görüşlerini  ifade ettiği için gazetecilik mesleğindeki işinden olan İzzet Aslanbay’ın yönetiminde kurulan Penguen Kitabevi  Yalı Caddesi’nin sosyal ve ekonomik boyuttaki gelişimine bu kez kültür ve  sanatta da hizmet verecek. Cafe Kitabevi Penguen’in açılış töreni;  5 Ağustos 2022 Cuma günü öğle namazından sonra gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan İzzet Aslanbay, Penguen Kitabevi’nin açılışının işsiz kalmasından sonra, üniversitedeki arkadaşının olayı  duyması üzerine gündeme geldiğini belirterek, açılış sırasında verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür etti.

Belediye Başkan vekili ve bazı yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum örgüt ve yöneticileri ile Aslanbay’ın gazeteci meslektaşlarının tam destek verdiği açılış töreni ile Kültür Bankası Ereğlililere hizmet vermeye başladı.