Performans Değerlendirme ve İzleme Sistemi (PERDİS) Eğitimi Zonguldak'ta gerçekleştirildi.
PERDİS’in genel amacı bakanlık bünyesindeki kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen faaliyetlerin, kalkınma planları ve programlarda yer alan politika hedefleri doğrultusunda gerçekleşip gerçekleşmediğini değerlendirerek kamu kaynaklarının etkili ve ekonomik bir şekilde kullanılmasını sağlamak olduğu kaydedildi.
Zonguldak Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan bilgilendirme açıklaması şu şekilde:
"Sistemin kapsam ve verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar Bakanlığımız koordinesinde taşra teşkilatlarının görüşleri alınarak sürdürülmektedir. PERDİS; Ana Faaliyetler, Çalışma Planı, Makam Talimatları, Memnuniyet Düzeyi ve Kurumsal Kapasite başlıkları üzerinden performans ölçmektedir. Bu ölçümlere dayanarak kurumsal ihtiyaçlar, güçlü ve zayıf yönler, vatandaş talepleri ve beklentileri, sosyal ve ekonomik ihtiyaçların analizi yapılmakta ve sonraki yıllara ilişkin stratejik hedefler belirlenmektedir. Bakanlığımız 2022 Yılı Çalışma Planı kapsamında PERDİS içerik kalitesinin artırılması ve kullanıcı ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlarıyla 81 İl Valiliği ve 922 Kaymakamlık kullanıcılarına yönelik bölgesel eğitimler düzenlenmektedir.
Bu kapsamda ; Batı Karadeniz Bölgesi eğitimleri de Strateji Geliştirme Başkanlığı koordinesinde Valiliğimiz ev sahipliğinde Bartın, Karabük ve Düzce illeriyle birlikte toplamda yaklaşık 130 kişinin katılımıyla düzenlenmektedir. Eğitime hem PERDİS birim koordinatörleri hem de veri giriş sorumluları dahil edilmiştir. Tam gün olarak uygulanan programın yerel düzeyde karşılaşılan veri girişi sorunlarının en aza indirilmesine önemli katkılar sağlayacağı ve bu sayede nitelikli veri girişleriyle PERDİS platformunun iller için referans bir elektronik arşiv olacağı değerlendirilmektedir."