Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nden verilen bilgilere göre, bölge müdürlüğünce 2018 yol yatırım programlarının yapımlarına yönelik programa alınan yeni yol, sanat yapısı, büyük onarım ve üst yapılardan belirlenen kodlu yollardaki aplikasyon ve yapım aşamalarında kontrol edilmesi gereken konularla ilgili tatbikatlar düzenlendiği belirtildi.

Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan başkanlığında düzenlenen bu tatbikatlar eğitimler Safranbolu, Ulus, Kdz. Ereğli ve Devrek Orman İşletme Müdürlüklerinde düzenlenmiş olup tüm İşletme Müdürlüklerinde görev yapan Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri ve Makine İkmal Şube Müdürlüğü personeli katıldı. 

Verilen bilgi şu şekilde: "Tatbikatlar iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Tatbikat gününde önce arazide, 2018 programına alınan yolarda sanat yapısı, yeni yol, büyük onarım, üst yapı işleri ile ilgili yapılacak aplikasyonların nasıl yapılacağı, bu aşamada doldurulacak evrakların nasıl hazırlanacağı ve yapım sırasında nelere dikkat edileceği konuları uygulamalı bir şekilde gerçekleştirildi. Daha sonra büroda, ihale dosyasının hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar, özellikle keşiflerin hazırlanmasının nasıl yapılacağı, yapım aşamalarında kontrol olarak nelere dikkat edilmesi gerektiği bizzat gösterilen projeler üzerinden anlatıldı. Yapılan tatbikat ve uygulamalar ile  arazide gösterilen uygulamaların bürodaki projeler üzerinden tekrar anlatılması ile birlikte verilen tüm bilgilerin pekişmesi sağlandı"