Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi, sağlıkta dönüşüm programının bir parçası olan, performans sistemine karşı olduklarını söyleyerek eylem yaptı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi önünde basın açıklaması ve eylem yapan SES Zonguldak Şubesi, çalışma barışını bozan performans sistemine karşı mücadele etmeye devam edecekleri belirtildi.
ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi önünde basın açıklaması yapan SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, “Çalışma barışını bozan performans sistemine, baskılara, angaryaya ve güvencesiz çalışmaya karşı çok ses tek yürek diyerek herkese sağlık güvenli gelecek mücadelemiz devam ediyor. Bizler Sağlık sosyal Hizmet Emekçileri olarak, bugün ülkemizin dört bir yanında binlerce sağlık kurumunda, acillerde, polikliniklerde, laboratuarlarda, ameliyathanelerde, servislerde, çocuklarımızı, yaşlılarımızı, düşündüklerimizi, hastalarımızı sağlığına kavuşturmak için gece gündüz sürekli hizmet veren sağlık sisteminin yükünü sırtlayan sağlık çalışanlarıyız. Bizler sağlık çalışanları olarak sağlıkta dönüşüm programının bir parçası olan, çalışma barışını bozan, performans sistemine, çalışma saatlerinin belli olmadığı esnek ve angarya çalışmaya karşı olduğumuzu belirtmek için eylemlilikteyiz. Performans sistemi toplum sağlığını tehdit etmekte ve iş barışını bozmaktadır. Yıllardır uygulanan neo-liberal politikalarla sağlıkta sorunların ve eşitsizliklerin artarak devam ettiği, sağlığın doğuştan kazanılmış bir hak olmaktan çıkarılarak ticaretinin yapıldığı, sağlık hakkının, iş ve gelecek güvencesinin ortadan kaldırmaya çalışıldığı sağlık çalışanlarının hemen her gün şiddete maruz kaldığı bir ortamda sağlık çalışanları güvencesiz, kaygılı ve mutsuzdur. Bu sonuç sağlığının tehdit altında olması demektir. Taleplerimiz, Tıp fakülteleri yerli yabancı sermayenin karını arttırmak için değil, toplum yararına iyi hekim yetiştirmek, sağlık sorunlarının çözümü için nesnel, bilimsel kanıtlar ortaya konulan araştırmalar yürütmek ve nitelikli bir sağlık hizmeti üretmek için var olmalıdır. Emekliliğe yansıyan temel ücretin iyileştirildiği, ücretin performansa indekslenmediği, angarya çalışmanın olmadığı, çalışma saatlerinin belli olduğu ve nöbet izinlerinin kullanıldığı, 4/B, 4/C’li ve tüm sözleşmelilerin kadroya geçirildiği, taşeron sisteminin kalktığı, gelecek güvencesi olan, şiddetten ve mesleki risklerden arındırılmış bir çalışma ortamında, nitelikli bir tıp eğitimi verebilen ve bilimsel çalışmalar yürütebilen, demokratik bir üniversite talep ediyoruz. Hükümet ve yetkililer taleplerimizin gereğini yapmadıkça, bize kör ve sağır olmaya devam ettikçe, bütün baskıcı uygulamalara rağmen bizlerin ‘Herkese sağlık güvenli gelecek’ mücadelesi artarak sürecektir” dedi.